topp_banner

FORAN 1. SERIERUNDE

Endelig klart for serieåpning – mot Odd 2 borte!

Skal man trekke fram noen opprykkskandidater i PostNord-ligaen avd. 2, så må det vel bli Vard og Skeid. Dette på bakgrunn av treningskampene lagene endelig har fått spilt – vel vitende om at treningskamper og seriekamper der viktige poeng står på spill, er to forskjellige ting! Det vil imidlertid ikke overraske om disse – sammen med Arendal og Egersund – kommer til å danne en kvartett i kampen om de 2 gjeveste plassene på tabellen.

   I gjennomgangen er klokkeslett tatt med for dem som er interessert i å følge kampene på Direktesport.

Lørdag kl.13.00: Fløy-Flekkerøy – Sotra. Tilsvarende oppgjør i fjor endte 2 – 0, og det vil ikke overraske om alle poengene også denne gangen blir værende på Sørlandet. Fløy tapte nylig 0 – 2 mot Arendal etter 2 – 1 over Notodden. Sotra kommer fra 0 – 6 mot Vard!

 Kl.15.00: Vard – Kjelsås er en kamp der hjemmelaget nok en gang får favorittstemplet. Vard har nemlig følgende treningskamper bak seg: 5 – 3 mot Egersund, 3 – 0 mot Øygarden og altså hele 6 – 0 over Sotra. Kanskje ikke så rart om forventingene er store i Haugesund? Gjestene fra Oslo kommer fra 2 – 4 mot Kongsvinger, 2 – 2 mot Asker og 2 – 1 mot Moss.   

   Kl. 16.00: Skeid – Arendal: Skeid kan vise til følgende treningskamper: 3 – 0 mot Bærum, 2 – 4 mot eliteserielaget Stabæk og 1 – 1 mot Kongsvinger. Generalprøven mandag endte med 2 seirer: Først 2 – 0 mot Vålerenga 2 og så 2 – 1 mot Eidsvoll Turn senere på kvelden! Så lurer du kanskje på hvordan dette har seg? Svar: Oslolaget har hele 32 spillere i stallen sin! Man merker seg for øvrig at Daniel Braaten ikke er med i denne i år. Arendal kommer fra 3 – 0 mot Egersund og 2 – 0 mot Fløy, men får det nok betydelig tøffere på Nordre Åsen i Oslo!

Søndag kl.13.00: Egersund – Nardo: Rogalendingene kom i fjor på 3. plass i sluttspillet. Dit kom ikke Nardo, som imidlertid overraskende vant i Egersund i fjor. Nettopp DET gjør nok at «tigrene» er ekstra tente til denne kampen – og mest sannsynlig vinner den!

Kl.14.00: Levanger – Notodden: Hjemmelaget tapte 1 – 3 i «generalprøven» borte mot OBOS-laget Stjørdals-Blink. Notodden kommer fra 1 – 1 mot Kvik- Halden, 1 – 2 mot Fløy og 3 – 0 mot Bærum i «generalprøven». Levanger vant tilsvarende oppgjør i fjor 2 – 0, Poengdeling i år?

Mandag kl.19.00: Øygarden – Rosenborg 2 og Odd 2 – Fram.

Nedrykkede Øygarden har 2 – 3 mot Hødd og 0 – 3 mot Vard bak seg. Rosenborg 2 er imidlertid en langt svakere motstander, som bare klarte 4 poeng på bortebane i fjor. Øygarden bør kunne vinne her!

HVA SÅ MED FRAMMANE? Laget er vel foreløpig et stort spørsmålstegn. De 3 treningskampene guttene våre har fått gjennomført, har forhåpentlig gitt trener Haakon tilstrekkelige svar til å stille en slagferdig tropp på beina på Skagerak arena mandag. 2 – 2 mot Asker, 0 – 1 mot Bærum og 1 – 1 mot Kvik Halden gir grunn til forsiktig optimisme.   

     De 2 siste møtene med Odd 2 i Skien – 2018 og 2019 – har endt med tap. Dermed er det antydet at frammane antagelig. får en vanskelig kamp på   Skagerak Arena. I utgangspunktet bør vi vel si oss fornøyd med ett poeng der? Kanskje «hakk i plata» å si det, men det bør minnes om at det tar tid å få samspilt et i stor grad nytt lag. Det er ikke gjort på 2 – 3 kamper! Vi bø derfor gi Haakon og guttene tid og ikke legge forventningslista for høy!

Haakon selv melder følgende:        

«Etter et halvt år med trening, ny gruppe, ny trener, og ny spillestil, gleder vi oss til å starte reisen med å konkurrere. Med kun tre treningskamper som grunnlag er vårt første mål å stabilisere prestasjonene, og hvordan vi fremstår som et organisert lag. I den forbindelse vet vi at det vil være en nøtt å bryte ned et alltid kompakt Odd-lag. Men vi er godt forberedt på hva som møter oss, og har en plan for hvordan våre styrker skal kunne utfordre deres svakheter. Det laget som beholder konsentrasjonen og tålmodigheten best, vil komme seirende ut av denne duellen.

     Bortsett fra Daniel Flaathe-Simonsen, som er ute i noen uker til med en litt trøblete ankel, har vi en frisk og godt trent gjeng som er klare til å gyve løs på sesongen. FRAM!»

Så er det bare å ønske Haakon & Co lykke til i Skien!