topp_banner

Sotra SK

En breddeklubb med bred satsing på de yngre – sosialt, så vel som sportslig!

Sotra Sportsklubb holder til på øya Sotra i Fjell kommune i Hordaland, like vest for Bergen. Den er en stor fleridrettsforening som har sin historie tilbake til sommermånedene etter frigjøringen i mai 1945. Da ble Idrettslaget Øygard dannet. 2009 slo dette seg sammen med idrettslagene Foldnes og Brattholmen og dannet Sotra Sportsklubb. Navneskiftet gjorde slutt på forvekslingen med Fjells nabokommune i nord – Øygarden – noe som visstnok hadde skapt problemer for besøkende lag.

Regionens største idrettslag har imponerende ca. 2 900 medlemmer og driver med fotball, håndball, basket, boksing, friidrett, turn og dans – samt en idrettsskole! 2013 åpnet flerbrukshallen Sotra Arena og i 2014 en overbygd fotballbane som rommer en full 11´er-bane.

Sotra SK kan vise til et svært omfattende fotballtilbud for både gutter og jenter i alle årsklasser fra 6 år og oppover. Ja, klubben kan til og med skilte med tilbud som Veteraner 60 – men uten seriespill for disse.

Sotra SK rykket i 2018 for første gang opp i 2. div. og endte året etter på 9. plass i frammanes avdeling. Det gjorde laget  etter lenge å ha hatt kontakt med teten i sin debutsesong på nivå 3. Guttene våre vant begge møtene. Først 3 – 1 i Framparken og 2 – 0 borte i høstkampen.

I fjor fikk vestlendingene det man må kunne betegne som en heldig revansj i Framparken i – grunnet covid-19-pandemien – sesongens eneste oppgjør dem imellom. Med 3 – 2 fikk gjestene med seg alle poengene etter en kamp der frammane minst burde hatt ett poeng!

Sotra var for øvrig med i tetstriden helt til det raknet mot slutten av enkeltserien, og det var så vidt vestlendingene kom med til sluttspillet, som endte med 7.plass

Det lengste laget har kommet i NM, er 2. runde. Der ble det i 2019 sorti etter møte med Haugesund.

Hjemmebanen er Straume Idrettspark, som har kunstgress og tribunekapasitet til ca. 400 tilskuere. Publikumsrekorden er imidlertid på ca. 1 500. Den ble satt så sent som i siste serierunde i 2018 da Sotra møtte Fyllingsdalen. Det var en ren seriefinale i 3.div. Begge hadde muligheten til opprykk. For Sotra var det nok med ett poeng, og kampen endte da også 1 – 1.

Renate Blindheim – som i fjor kom i fokus som den første kvinnelige treneren i PostNord-ligaen – er nå i tillegg blitt Sotra SK´s utviklingsansvarlige og skal lede klubbens nyopprettede akademi.

Sotra SK spiller for øvrig i helblå drakter.

                                                                                                        Leiv Harald Bakke