topp_banner

Det nærmer seg serieåpning!

Nesten 3 måneder forsinket, kan vi se fram til serieåpning i Framparken 11. juli. Dessverre – på grunn av Covid-19-pandemien – i skrivende stund foreløpig bare med maks  200 tilskuere til stede.

Det blir, som kjent, en annerledes serie enn vi er vant med. Alle lagene møtes nå én gang – det vil si 13 kamper på hvert lag. De 7 beste møtes så i et sluttspill i kampen om opprykk og de 7 dårligste i kampen for å unngå nedrykk. Opprykk og nedrykk skjer som vanlig:

Vinneren av det øvre sluttspillet rykker direkte opp i 1. div. (OBOS-ligaen).  Lag nr. 2 spiller mot nr. 2 i den andre avdelingen om retten til å spille kvalifisering mot nr. 14 i OBOS-Ligaen om den siste ledige plassen der! De 3 dårligste lagene i det nedre sluttspillet rykker ned i 3. div. (Norsk Tipping-ligaen).

Det er ingen soleklar opprykksfavoritt i år, og den helt spesielle situasjonen har heller ikke gjort det lettere å peke ut opprykkskandidater. Arendal har blitt nevnt som favoritt. Laget har da også slått guttene våre i 2 treningskamper, samt vunnet 2 – 0 over Notodden og spilt jevnt med tippeligalagene Viking og Sandefjord ( 1 – 1 og 0 – 1). 

Hva så med guttene våre?

Den fine sesongen i fjor ga nok mange av oss grunn til stor optimisme før årets sesong. Det forutsatte imidlertid at Roger fikk beholde mesteparten av spillerne. Faktum nå før serieåpningen er at vi har mistet 7 av de 11 som startet 4. runde-kampen mot Bærum i fjor, som brakte guttene våre til en oppsiktsvekkende kvartfinale i NM! Roger har derfor i stor grad måttet bygge opp et nytt lag – noe som selvsagt tar tid!

Etter fotballstoppen på grunn av Covid-19, har det blitt tap i alle treningskampene: Hjemme 1 – 3 mot Arendal og 0 – 2 mot Skeid – og stygge 2 – 6 borte mot Fredrikstad lørdag.

      Slik det ser ut nå, bør vi nok derfor være mer enn fornøyd om frammane klarer å komme seg til sluttspillet på den øvre delen av tabellen.

Å tippe følgende 7 lag (nevnt i alfabetisk rekkefølge!) i sluttspillet om  opprykk til høsten, vil neppe bli noen skivebom:

Arendal, Asker, Bærum, Fram, Egersund, Levanger og Notodden,

Det vil i så fall innebære følgende lag i det nedre sluttspillet:

Bryne, Fløy, Nardo, Odd 2, Rosenborg 2, Sotra og Vard.

Bryne rykket ned fra OBOS-ligaen i 2016, og mange trodde nok at laget snart ville være tilbake på nest øverste nivå. I stedet har det gått nedover på tabellen for rogalendingene. I fjor havnet de helt nede på 10. plass. Treningskampen har ikke gitt grunn til å tro på særlig bedre tider i år – med blant annet tap for nyopprykkede avdelingskollega Fløy.

Så får vi håpe at frammane er å finne på den øvre halvdelen av tabellen når sluttspillet starter!