topp_banner

Notodden FK

I vår presentasjon av årets motstandere har vi kommet fram til laget fra Notodden, byen med ca. 9100 innbyggere nord i Telemark. Den er senter i kommunen med samme navn, som har ca. 13 000 innbyggere.

Navnet Notodden kommer fra husmannsplassen Notodden (som tilhørte Tinne gård) ved munningen av Tinnelva ved Heddalsvatnet. Notodden ble skilt ut fra Heddal som egen by i 1913 og feiret derfor 100-årsjubileum i 2013.

Notodden FK ble stiftet 3. november 1999 gjennom sammenslåing av klubbene  Snøgg og Heddal. Dette var et femårsprosjekt, der målet var å ha et stabilt 1.divisjonslag for menn og et eliteserielag for kvinner i 2005. Klubbene hadde muligheten etter 5 år å gå ut av fusjonen og stille sine egne lag igjen.

Notodden FK startet i 3.div. Det skulle imidlertid vise seg at de sportslige resultatene av sammenslåingen nok tok litt lenger tid enn optimistene hadde tenkt seg. Først i 2004 kom første opprykk – med spill i 2.div. i 2005. Heddal trakk seg samme år ut av samarbeidet for å satse på egen hånd igjen.

2006 rykket laget opp i 1. divisjon, der det ble spill fram til laget rykket ned i 2009. To år senere ble det igjen opprykk på nest øverste nivå. Denne gang ble det imidlertid bare en gjestevisitt før det i perioden 2013 – 2017 ble spill i 2. div.

Sistnevnte sesong endte med 2. plass og kvalifiseringsspill for 1. div. (OBOS-ligaen). Etter å ha slått ut Raufoss etter straffesparkkonkurranse og deretter Fredrikstad (etter 0 – 0 borte og 5 – 3 hjemme), ble det så 1.div. igjen på Notodden året etter. Fjoråret endte med 14. plass på nest øverste nivå og nedrykk igjen etter tap for Åsane i kvalifiseringen for å beholde plassen i OBOS-ligaen.

Hva så med frammanes møter med de helblå hittil? 2014 møttes lagene for første gang. Det endte – pussig nok – med seier 2 – 1 til guttene våre i vårens oppgjør på Notodden – og tap 1 – 4 hjemme i Framparken. Året etter vant telemarkingene igjen med samme sifre hjemme, mens det ble poengdeling 2 – 2 i høstens oppgjør i Framparken.

      2016 møttes lagene for tredje året på rad. Da vant guttene våre 3 – 1 hjemme og 1 – 0 borte – men endte for første gang bak telemarkingene på tabellen. Statistikken viser altså et knepent overtak til frammane – med 3 seire, én uavgjort og 2 tap

Magnus Erga – som de  2 siste sesongene har vært assistent for Kenneth Dokken – har overtatt som ny hovedtrener. Dokken sluttet nemlig før jul etter å ha trent telemarksklubben i 7 år.

Med hensyn til spillerstallen, har Notodden fått flere nysigneringer av unge spillere både lokalt og utenfra. Martin Brekke og Henrik Gustavsen – med røtter og fotballfortid i Larvik – er blant dem som har fornyet kontrakten med de helblå. Sistnevnte er for øvrig med i årets kapteintrio.

I treningskampene har Notodden tapt 7 – 0 for Odd og  2 – 1 for både Jerv og KFUM (begge 1.div-lag), 2 – 0 for divisjonskollega Arendal, spilt uavgjort  1 – 1 mot Pors og vunnet 1 – 0 over Gjøvik-Lyn. Ikke akkurat resultater som er egnet til å imponere, men vi gjør nok klokt i å regne med telemarkingene i opprykkskampen når seriealvoret begynner!

Notoddens hjemmebane er Optime Arene, med en kapasitet på ca. 3 000 tilskuere.