topp_banner

FLØY–FLEKKERØY

Sørlandets representant i PostNord-ligaen

I vår sjette presentasjon av frammanes motstandere i årets serie skal vi ta for oss Sørlandets representant i 2. div. Det er Flekkerøy IL – også kalt Fløy. Det holder til på Flekkerøya – den største øya i Kristiansand, utenfor Vågsbygd helt sørvest i kommunen. Øya har ca. 3300 innbyggere. nesten alle i tettstedet Skålevik, og har fastlandsforbindelse via den 2321 m lange Flekkerøytunnelen, som ble åpnet i 1989.

Flekkerøy IL  er en fleridrettsklubb som ble stiftet i juli 1950 og kan altså i år feire 70 år. Den har ca. 550 medlemmer – fordelt på fotball, håndball, ski og racketsport.

Leget avsluttet årtusenet med å rykke opp i 3. div. Der ble det spill fram til Fløy i 2004 rykket opp i 2. div. Sørlendingene har siden – bortsett fra 2 ”gjestevisitter” ned i 3. div. igjen (2017 og 2019) spilt på nivå 3.

10 av spillerne i årets spillerstall har visstnok spilt i Eliteserien eller OBOS-ligaen. Når klubben i tillegg har noen av Sørlandets mest lovende unge spillere, gjør vi nok klokt i å regne med dette laget i år! Det bør i hvert fall være i stand til å gjøre slutt på tendensen til berg og dalbane-tilværelse mellom 2. og 3.div. de senere årene!

Blant laget spillere finner vi en gammel kjenning med framdrakt i 2014 – nemlig Dardan Dreshaj. Han ble det året vår toppscorer med sine 19 mål. Siden 2017 har han spilt for Fløy og vært sørlendingenes toppscorer – i fjor med 17  nettkjenninger!

Hva så med frammanes møter med dette laget? De har i løpet av de siste 11 årene møtt hverandre 8 ganger: 2009 vant frammane 5 – 3 hjemme, men tapte hele 5 – 0 borte! Året etter ble det 2 – 4  borte og 1 – 1 i serieavslutningen hjemme for guttene våre.

Det gikk så 3 år før lagene igjen møttes – da med bedre resultater for guttene våre. 2014 ble det nemlig 2 – 1 hjemme i Framparken og 4 – 1 (med 2 mål av Dardan) borte.  2 år senere ble det igjen full pott mot sørlendingene, med 3 – 1 borte og 4 – 0 hjemme i 2016.

Føys treningskamper: 6 – 5 mot Mandalskameratene, 1 – 1 mot IK Start, 3 – 2 mot Søgne og 2 – 4 mot Jerv.

Arkicon Arena (Flekkerøy Kunstgress) – med en kapasitet på ca. 1500 tilskuere – er lagets hjemmebane.

Fløy spiller hjemme i helblå drakter og borte i helrødt.