topp_banner

ARENDAL FOTBALL

Et samarbeidsprosjekt mellom klubbene Trauma og Grane

I vår første presentasjon av frammanes seriemotstandere i år skal vi ta for oss et lag av nokså ny dato. Arendal Fotball vil nemlig i september bare runde sitt første tiår som klubb. Laget kommer – som navnet sier – fra den tidligere fylkeshovedstaden i Aust-Agders.. Sørlandsbyen med sine ca. 43000 innbyggere er vel, når sant skal sies, mer kjent for sin sjøfartshistorie enn sine bragder på fotballbanen.

Arendal Fotball ble stiftet 27. september 2010  som et samarbeidsprosjekt mellom Idrettsforeningen Trauma og Idrettsklubben Grane. Begge skulle imidlertid fortsette som selvstendige klubber med egne lag i aldersbestemte klasser.

 Året etter startet den nye klubben i 3. div. 2012 ble det opprykk til 2. div. 2014 kom sørlendingene så i samme avdeling som Fram. Det første møtet i Framparken endte med 3 – 1 seier til guttene våre. Arendal tok imidlertid revansj med samme sifre i høstens kamp på hjemmebane. 2016 var Arendal og frammane igjen i samme avdeling – et år som endte med opprykkjubel i Arendal. Det skjedde etter at laget hadde vunnet avdelingen suverent, med 16 poengs forsprang til neste lag (Bærum).  Arendal måtte dette året imidlertid nøye seg med 2 – 2 hjemme mot guttene våre, men avsluttet sesongen med seier 4 – 2 i Framparken i siste serierunde.

Det ble imidlertid bare en kort gjestevisitt på nest øverste nivå. 2017 endte nemlig med sisteplass i OBOS-ligaen. De to siste sesongene i 2. div. har endt med plasseringer rundt midten av tabellen i frammanes ”naboavdeling”. Nå er det altså klart for den tredje sesongen i samme avdeling som guttene våre.

Blant sørlendingenes nye spillere i år finner vi frammanes toppscorer fra 2017-sesongen – Omar Fonstad el Ghaouti. Etter ett år, med 19 mål på 27 kamper i framdrakta, ble Bryne stadion Omars nye hjemmebane de to neste årene. Nå skal han altså forsøke å score på sine to siste klubber og blir nok en viktig og målfarlig spiller for sin nye klubb denne sesongen!

Arendal Fotball spiller i helhvite hjemmedrakter. Det hvite er hentet fra Granes hvite trøyer og Traumas hvite shorts. Fargen symboliserer at klubben startet med blanke ark. Bortedrakten er imidlertid helblå.

Norac stadion er Arendal Fotballs hjemmebane. Første trinn av sørlendingenes nye anlegg på gamle Bjønnes stadion ble åpnet 17. september 2017, med en kapasitet på 1040 sitteplasser under tak og 1600 provisoriske sitteplasser. Ferdig anlagt er det tenkt å romme mellom 5000 og 7000 tilskuere.

Til dere som lurer på hva som står i Arendal Fotballs logo: ”Ad astra per aspera” er latin og betyr ” På vanskelig vei til stjernene”. Det  vil si ”Gjennom kamp til seier!”  Så gjenstår det å se hvor langt det bringer Arendal, som har høyere ambisjoner enn å være en middelhavsfarer i årets 2. div.