topp_banner

4 – 0 HJEMME MOT OPPSAL

Bare målforskjellen skiller nå frammane fra 2. plassen!

Startoppstilling: (30) Kenneth Stenild Nielsen, (3) Arnar Thor Gudjonsson, (7) Sindre Lie, (14) Mats Diego Skårdal, (17) Fredrik Kristensen Dahl, (5) Jonas Austin Nilsen Pereira,  8) Henrik Byklum, (11) Ole Breistøl, (16)  Herman Solberg Nilsen, (26) Anwar Elyounoussi og (19) Jone Rugland  

Fram var lørdag klare favoritter i Framparken i en kamp guttene våre MÅTTE vinne for å henge med i teten på tabellen. Bunnlaget Oppsal hadde bare tatt ett poeng borte i år. Etter lagets uavgjorte kamp hjemme mot serieleder Grorud (1 – 1), var det nok imidlertid mange av oss som kom til Framparken med en viss nervøsitet. Nærmere 900 møtte for øvrig fram i det fine spilleværet!

Roger hadde gjort én forandring på laget fra kampen mot Sotra. Henrik kom inn fra start i stedet for Kristoffer (Tollefsen), som før kampstart fikk blomster og velfortjent hyllest  for sine 100 kamper for Fram. Det var gjestene som skapte kampens første målsjanse. Det skjedde i 2. Min. – med et skudd like over etter corner. Resten av kampen ble preget av Fram-dominans – både spille- og sjansemessig! Gjestene viste glimtvis bra banespill, men var nokså tannløse når de nærmet seg vår 16-meter!

Frammane tok ledelsen i 9. min. ved Jone, som fra kort hold avsluttet et fint angrep. Flere mål ble det imidlertid ikke før pause – tross flere stor sjanser til hjemmelaget. I 34. min. pådro Henrik seg et gult kort, og minuttet etter kom Sander (Risan Mørk) inn for Jonas. Guttene våre kunne så gå til pause med ledelse 1 – 0 – en meget fortjent sådann, men uten direkte å imponere. Man savnet den lagmessige gnisten og trykket som guttene våre viser på sitt beste!

Det skulle bedre seg etter hvilen! Samtidig gjorde Roger nok et bytte da Mame kom inn for Anwar. Tilskuerne i Framparken hadde knapt fått satt seg på plass igjen før senegaleseren – som grunnet spill på Senegals U23- landslag ikke var med i troppen mot Sotra – markerte seg! Etter flott forarbeid av Mame i 46. min. sørget nemlig Jone for 2 – 0.

Frammane hadde god kontroll resten av kampen, men det skulle gå  nesten en halvtime før neste nettkjenning kom. Den var det Sander som sto for – og i andre kamp på rad fra langt hold. I 75. min. – nå fra ca. 40 meters hold – brakte han motstandernes keeper nok en gang til fortvilelse med en høy poleball over denne og inn i nettmaskene. Dermed 3 – 0. Minuttet etter kom så Anders (Bjørntvedt Olsen) inn for Jone.
Mame fastsatte så i 86. min. sluttresultatet til 4 – 0. 3 minutter på overtid fikk han en stor sjanse til å bli tomålsscorer, som Jone – men keeper avverget. Jone ble for øvrig kåret til dagens Fram-gutt!

De øvrige resultatene: Bærum – Elverum: 1 – 0 (lørdag) og Asker – Sotra: 2 -0, Grorud – Mjølner: 2 – 1, Alta – Kjelsås: 2 – 1 og Senja – Åsane: 0 – 2 (søndag). Runden avsluttes mandag med Odd 2 – Florø.

Det betyr at både Åsane og Fram passerte Kjelsås, mens det fremdeles er 6 poeng opp til Grorud. Frammane styrket imidlertid målforskjellen i forhold til de andre 3 tetlagene. Dette sagt fordi  det er den – og ikke innbyrdes oppgjør, som man kanskje skulle tro – som avgjør sluttplasseringen ved poenglikhet. Foreløpig har Åsane 3 plussmål mer enn guttene våre!

Pl.       Lag             Kamper     Seire    Uavgj.    Tap   Målforskj.    Poeng

01       Grorud               21          13            5            3            38 – 22         44

02       Åsane                 21          11            5            5            51 – 28         38

03       Fram                  21          11            5            5            45 – 25         38

04       Kjelsås               21          10            7            4            40 – 25         37

05       Alta                     21          10            4            7            34 – 33         34

06       Asker                 21            8            7            6            27 – 26         31

07       Sotra                  21            8            6            7            30 – 28         30

08       Bærum               21            7            7            7            35 – 40         28

09       Elverum            21            7            4          10            29 – 34         25

10       Florø                  20            6            6            8            27 – 33         24

11       Odd 2                 20            7            1          12            33 – 33         22

12       Senja                  21            4            6          11            23 – 38         18

13       Mjølner              21            4            5          12            23 – 43         17

14       Oppsal                21            3            6          12            25 – 52         15

Onsdag kl. 18.00 er det så klart for en historisk fotballkamp på EXTRA Arena i Trondheim når frammane møter eliteserielaget Ranheim. Ikke bare fordi det er første gang siden storhetstiden på 1950-tallet at et lag fra Larvik spiller kvartfinale i NM, men også fordi det er første gang NRK TV-overfører en fotballkamp med et lag fra Larvik!

Ranheim er selvsagt favoritter – selv om de sliter i bunnen av Eliteserien. Det er trønderne som har presset på seg, mens våre gutter kan gå til kampen med senkede skuldre, i forvissning om at ingen har lov til å forvente at de skal beseire eliteserielaget på deres egen hjemmebane! Dersom frammane klarer å mobilisere sitt beste – både innsats- og spillemessig – kan det imidlertid bli en spennende og underholdende kamp! Vi vet jo hva guttene våre er i stand til å prestere – og cup er cup!

Lykke til, Roger & Co og alle dere andre som tar turen til Trondheim!