topp_banner

2 – 1 BORTE MOT ELVERUM

Frammane nå bare 3 poeng bak serieleder Grorud!

Startoppstilling: (30) Kenneth Stenild Nielsen, (3) Arnar Thor Gudjonsson, (7) Sindre Lie, (14) Mats Diego Skårdal, (17) Fredrik Kristensen Dahl, (5) Jonas Austin Nilsen Pereira, (6) Kristoffer Tollefsen, (11) Ole Breistøl, (16) Herman Solberg Nilsen,  (19) Jone Rugland og (21) Mame Mor Ndiaye.

Da frammane søndag reiste til Elverum, visste de at med seier ville de ikke lenger – 4 runder før slutt – være avhengig av andre i kampen om 2. plassen! Ikke uventet – men uventet stort – tapte nemlig Grorud lørdag toppoppgjøret borte mot Kjelsås hele 0 – 4.!

Søndagens kamp på Elverum stadion går slett ikke inn i historien blant frammanes beste eller mest underholdende i år. Den var imidlertid spennende og nervepirrende til siste sekund! De første minuttene bølget spillet fram og tilbake – med ballen mer i lufta enn langs gresset – før guttene våre litt etter litt koblet et spillemessig overtak. Dette skjedde uten at målsjansene akkurat florerte i nærvær av ca. 2 000 tilskuere på denne gratiskampen!

Herman sto i 12. min. for den første farlige målsjansen, med et fint langskudd som keeper i strekk måtte slå til hjørnespark. I 26. min. tok frammane fortjent ledelsen ved Jonas. Utenfor bakre stolpe fikk han headet ballen ned i bakken og opp før en Elverumspiller fikk headet den ut. Ballen ble imidlertid dømt over målstreken og dermed 0 – 1 på måltavla på Elverum stadion.
Frammane  fortsatte å dominere banespillet. Det kom derfor som en kalddusj da Elverums toppscorer Magnus Solum 5 minutter før pause fikk ballen utenfor 16-meteren og plasserte den opp i krysset til høyre for Kenneth. Dermed 1 – 1. De siste minuttene før pause var det hjemmelaget som presset våre gutter. Lagene gikk så til garderobene etter en omgang der frammane hadde vært best og fortjent en ledelse.

Hjemmelaget kom mer med i spillet etter pause. I 56. min. avsluttet så Mame et fint angrep med å sørge for ledelse til guttene våre igjen. Da vi passerte halvtimen, fikk frammane 4 hjørnespark på rad – inkludert en stor sjanse, der vertenes keeper måtte ut i full strekk for å hindre baklengs.
I 64. min. kom Anders (Bjørntvedt Olsen) inn for Ole og to minutter senere Sander (Risan Mørk) for Kristoffer. I 77. min. var Solum igjen på en farlig visitt foran vårt mål. I 81. min. ble det så gjensyn med Sindre O etter sykefraværet, da han kom inn for Jone.

Selv om frammane hadde ballen mest også i 2. omgang, var Elverum farlig de gangene laget kom seg nær vår 16-meter. Det var ikke mange ganger Kenneth ble satt på større prøver i denne kampen, men i 89. min. berget han seieren for oss da han mede en flott redning avverget en kjempesjanse for Elverum! Dermed vant guttene våre fortjent 2 – 1. Kristoffer og Herman fikk ellers se dommerens gule kort.

I Bergen  vant Åsane, ikke uventet – men uventet stort – hele 6 – 1 over Bærum, med 2 av målene på overtid! Disse kan være gull verdt for bergenserne når status skal gjøres opp om 4 uker!

Øvrige resultater: Florø – Alta: 1 – 0, Sotra – Oppsal: 0 – 1 og Mjølner – Asker: 1 – 4. Runden avsluttes mandag med Odd 2 – Senja.
Frammane er nå bare 3 poeng bak Grorud og har 9 bedre i målforskjellen enn oslolaget , som de skal møte borte i siste serierunde! Ytterligere kommentarer unødvendig!

Pl.       Lag             Kamper     Seire    Uavgj.    Tap   Målforskj.    Poeng

01       Grorud               22          13            5            4            38 – 26         44

02       Åsane                 22          12            5            5            57 – 29         41

03       Fram                  22          12            5            5            47 – 26         41

04       Kjelsås               22          11            7            4            44 – 25         40

05       Asker                 22            9            7            6            31–  27         34

06       Alta                     22          10            4            8            34 – 34         34

07       Sotra                  22            8            6            8            30 – 29         30

08       Florø                  22            7            7            8            30 – 35         28

09       Bærum               22            7            7            8            36 – 46         28

10       Elverum            22            7            4          11            30 – 36         25

11       Odd 2                 21            7            2          12            35 – 35         22

12       Senja                  21            4            6          11            23 – 38         18

13       Oppsal                22            3            6          12            26 – 52         18

14       Mjølner              22            4            5          13            24 – 47         17