topp_banner

2 – 0 borte mot Sotra

Frammane nå virkelig med i tetstriden!

Startoppstilling: (30) Kenneth Stenild Nielsen, (3) Arnar Thor Gudjonsson, (7) Sindre Lie, (14) Mats Diego Skårdal, (17) Fredrik Kristensen Dahl, (5) Jonas Austin Nilsen Pereira,  (6) Kristoffer Tollefsen, (11) Ole Breistøl, (16)  Herman Solberg Nilsen, (26) Anwar Elyounoussi og (19) Jone Rugland

Da frammane løp ut på kunstgresset på Straume Stadion søndag ettermiddag, visste de at de hadde en gyllen mulighet til virkelig å blande seg inn i tetstriden. Lørdagens kamper hadde nemlig ført til to overraskende resultater. Serieleder Grorud måtte nemlig nøye seg med 1 – 1 borte mot bunnlaget Oppsal – og Kjelsås gikk på sitt første hjemmetap med 1 – 2 mot Asker.

Det var Sotra som i sterk vind åpnet kampen best og presset frammane de første par minuttene – med 3 hjørnespark som resultat. Det var imidlertid guttene våre som sto for kampens første store sjanser – begge ved Jone ved 16-meteren, i løpet av ett minutts tid før vi passerte 4 minutter. Etter dette var det frammane som stort sett styrte spillet.

I 10. min. måtte imidlertid Kenneth ut i full strekk for å slå hjemmelagets første store sjanse til hjørnespark. To minutter senere fikk vi en ny stor sjanse ved Jone – på et fint framspill av Anwar – før Jone i 15. min. endelig fikk lønn for strevet! Han kastet seg fram på et innlegg fra Ole, som i et fint Fram-angrep forserte seg ned mot dødlinja.

Dermed fortjent 1 – 0 ledelse til guttene våre! Bortsett fra en markkryper fra Anwar i 38. min. fra skrå vinkel, som strøk like utenfor motsatt stolpe, var det ikke noen farlige sjanser å notere resten av omgangen. Frammane hadde imidlertid god kontroll og var pottetette bakover!

Sotra åpnet også  best etter pause og presset guttene våre de første 10 minuttene – uten å komme til farlige målsjanser. Etter hvert jevnet spillet seg ut – uten at guttene våre kom til farlige avslutninger i løpet av omgangens første kvarter, de heller!

Det var hjemmelaget som sørget for omgangens første store målsjanse. Det skjedde i 61. min. da en sotraspiller kom alene igjennom. Vippeforsøket over Kenneth ble imidlertid – heldigvis for oss – for løst! Minuttet etter kom Anders inn for Ole. I 70. min. sto vertene også for omgangens andre store sjanse, som Kenneth avverget med en beinparade! Minuttet etter kom Henrik (Byklum) inn for Arnar og i 76. min. Sander (Risan Mørk) for Kristoffer.

Guttene våre var godt organisert, men frykten for en scoring til hjemmelaget – og dermed viktige poengtap – preget nok mange av oss som fulgte kampen. Det var derfor befriende deilig da Sander i 86. min. så at Sotras keeper var langt ute fra mål og sendte en høy ball over denne, som – fortvilet og forgjeves – løp tilbake mot mål! Dermed 2 – 0 til guttene våre, som ble resultatet. En fortjent seier, både etter spill og sjanser! Det ble for øvrig gule kort på Fredrik og Jone

Øvrige resultater: Florø – Bærum: 3 – 3, Mjølner – Alta: 0 – 0 og Elverum Senja: 1 – 0.
Det betyr tettere – men antagelig uendret – rekkefølge på tabelltoppen etter mandagens kamp – Åsane – Odd 2. Telemarkingene sender neppe sitt sterkeste lag, dessverre for oss!

Pl.       Lag             Kamper     Seire    Uavgj.    Tap   Målforskj.    Poeng

01       Grorud              20          12            5            3            36 – 21         41

02       Kjelsås               20          10            7            3            39 – 23         37

03       Fram                  20          10            5            5            41 – 25         35

04       Åsane                 19            9            5            5            47 – 28         32

05       Alta                     20            9            4            7            32 – 32         31

06       Sotra                  20            8            6            6            30 – 26         30

07       Asker                 20            7            7            6            25 – 26         28

08       Elverum            20            7            4            9            29 – 33         25

09       Bærum               20            6            7            7            34 – 40         25

10       Florø                  20            6            6            8            27 – 33         24

11       Odd 2                 19            7            1          11            33 – 31         22

12       Senja                  20            4            6          10            23 – 36         18

13       Mjølner              20            4            5          11            22 – 41         17

14       Oppsal                20            3            6          11            25 – 48         15