topp_banner

2 – 0 BORTE MOT ASKER !

Svært viktig seier etter to vidt forskjellige omganger!

Startoppstilling: (30) Kenneth Stenild Nielsen, (3) Arnar Thor Gudjonsson, (14) Mats Diego Skårdal, (16)  Herman Solberg Nilsen, (26) Anwar Elyounoussio, (5) Jonas Austin Nilsen Pereira, (6) Kristoffer Tollefsen, (8) Henrik Byklum, (11) Ole Breistøl, (19) Jone Rugland og (21) Mame Mor Ndiaye.

Søndag møtte et Fram-lag uten Fredrik (i opptrening etter skade), Sindre Lie (karantene) og Sindre Osestad (syk) et Asker-lag som forrige helg sendte Åsane poengløse tilbake til Bergen. Man var derfor ikke preget av optimisme da dommeren blåste i gang kampen på Føyka kunstgress! Ikke minst fordi frammane sto bokført med bare én borteseier i år – og hadde tapt sine to siste kamper på Føyka kunstgress!

Før pause var det da heller ikke noe som tydet på at den statistikken ville bedres. Det var nemlig Asker som styrte kampen og sto for målsjansene. Frammane hadde nok med å forsvare seg og var uvanlig tannløse framover. Ja, de kom vel knapt innenfor Askers 16-meter og hadde ikke en eneste farlig avslutning! I de bakre rekker kom guttene våre også flere ganger på etterskudd – noe som åpnet for flere farlige sjanser for hjemmelaget. Vi var kort og godt heldige med 0 – 0 til pause!

Hva Roger sa i garderoben, vites ikke, men i 2. omgang fikk vi – som på Sandvika stadion forrige helg – igjen et rollebytte. Denne gang imidlertid i frammanes favør! Allerede i 47. min. – på frammanes første målsjanse i kampen (!) – sørget Jone, med et skudd fra skrå vinkel innenfor 16-meteren, for 1 – 0 . En skikkelig kalddusj for hjemmelaget – og tilsvarende vitamininnsprøyting for guttene våre! I 50. min. var Mame nær å øke ledelsen da han innenfor 16-meteren vippet ballen over keeper – men dessverre til side for mål.

I 60. min. gjorde Roger to bytter. Anders (Bjørntvedt Olsen) kom inn for Kristoffer, og vi kunne ønske nyankomne Sander Risan Mørk velkommen i framtrøya som innbytter for Ole.

I 66. min. ble man så vitne til det som bør være en klar kandidat til årets mål i norsk fotball! Midt på egen banehalvdel så Jonas at Askers keeper sto et godt stykke ute fra målet Fra nærmere 70 meters hold sendte han ballen i en høy bue over en fortvilet keeper, som måtte se ballen i nettet bak seg! Dermed sto det 0 – 2 på måltavla  på Føyka kunstgress – til stor jubel blant de tilreisende framsupporterne og tilnærmet sjokkskadet stillhet hos hjemmefansen! Hvem hadde trodd noe slikt etter de første 45 minuttene?

Rette etter dette hadde Jone en kjempesjansen til å bli tomålscorer da han kom seg alene igjennom innenfor 16-meteren, men skjøt over i fin posisjon! I 74. min. klarte så hjemmelaget å få ballen i nettet bak Kenneth, men ble avblåst for offside.

I 86. min. var det klart for dagens andre nyankomne debutant da George Lewis Igaba-Ishimwe Maniraguah kom inn i stedet for Jone.  Kenneth sørget så for å holde nullen baklengs med en flott redning i 87. min. Dermed vant frammane 2 – 0 etter – både spille- og sjansemessig – å ha vært klart best etter pause. Det ble for øvrig gult kort på Mats og Sander.

Dette var en svært viktig seier med tanke på å ikke helt miste kontakt med teten. Grorud vant nemlig toppkampen hjemme mot Åsane 4 – 3. De øvrige kampene denne helgen: Oppsal – Bærum: 2 – 2, Elverum – Florø: 3 – 2, Sotra – Alta: 2 – 3 og Mjølner – Senja: 0 – 1

Runden avsluttes mandag med Kjelsås – Odd2. Der er det ikke bare Grorud og Åsane som håper på borteseier! Dersom ikke Odd 2 stiller med samme lag som i kampene mot Fram, blir det nok imidlertid seier til Kjelsås,  som dermed kan koble et foreløpig grep om 2. plassen.

Pl.       Lag             Kamper     Seire    Uavgj.    Tap   Målforskj.    Poeng

01       Grorud               18          12            3            3            34 – 19         39

02       Kjelsås               17            9            6            2            33 – 19         33

03       Åsane                 18            9            4            5            45 – 26         31

04       Fram                  18            8            5            5            35 – 23         29

05       Alta                     18            9            2            7            30 – 30         29

06       Sotra                  17            8            4            5            28 – 22         28

07       Bærum               18            6            6            6            30 – 33         24

08       Asker                 18            5            7            6            21 – 24         22

09       Elverum            17            6            3            8            26 – 30         21

10       Florø                  18            5            5            8            21 – 28         20

11       Odd 2                 17            6            0          11            30 – 29         18

12       Senja                  18            4            6            8            21 – 32         18

13       Mjølner              18            4            4          10            20 – 37         16

14       Oppsal                18            3            5          10            23 – 45         14