topp_banner

TAP 1 – 2 BORTE MOT BÆRUM

Tvilsomt straffespark på overtid !

Startoppstilling: (30) Kenneth Stenild Nielsen, (3) Arnar Thor Gudjonsson, (7) Sindre Lie, (16)  Herman Solberg Nilsen, (26) Anwar Elyouroussio, (5) Jonas Austin Nilsen Pereira, (6) Kristoffer Tollefsen,  (10) Sindre Osestad, (11) Ole Breistøl, (19) Jone Rugland og (21) Mame Mor Ndiaye.

Etter tap de to siste gangene (2016 og 2018) hadde vi lørdag et berettiget håp om seier på Sandvika stadion for første gang siden 2005. Det begynte da også godt for guttene våre, som tidlig i 1. omgang tok grep om kampen.! Allerede etter 2 minutter kunne vi notere våre første store målsjanse.  I 13. min. traff et langskudd fra Ole stolperota, og i  24. måtte så Bærums keeper slå en Mame-heading til corner.

Anført av en – som vanlig iherdig – Sindre O. drev frammane vertene gang på gang på defensiven. I de bakre rekker hadde Kenneth god kontroll de få gangene vertskapet slapp til foran ham og hadde første halvdel av kampen en heller rolig dag på jobben. Det skulle imidlertid gå mer enn halvtimen før dette overtaket ga tellende resultat. Ole fikk frispark nesten på 16-meter-streken, centimetere fra straffespark. Med en ”kanonkule” i motsatt hjørne sørget  Jonas  for 1 – 0.

I 43. min. ble kanskje frammane snytt for straffespark da Jone ble felt ved 16-meterstreken, nesten på samme sted som Ole. Selv er han sikker på at fellingen denne gang var innenfor streken – noe bilder av situasjonen også tyder på. Uansett, frisparket ble nok en gang lagt rett utenfor streken. 1 – 0 til guttene våre holdt seg dermed fram til pause. Fullt fortjent etter både spill, sjanser – og cornerstatistikk (6 mot 3). Det hadde ikke vært noe å si på en større ledelse!

Etter pause ble det imidlertid et rollebytte den første halvtimen på Sandvika stadion. Bærum så ut som laget hadde fått en vitamininnsprøyting i pausen og overtok grepet i kampen. Det var ikke gått mer enn 2 minutter av omgangen før utligningen var et faktum. En mislykket klarering førte til at Nicolay Grimstad med et fint skudd sørget for 1 – 1 for hjemmelaget.

Gultrøyene styrte nå spillet, var raskere på ballen, også ellers mer pågående og sørget for at guttene våre sjelden klarte å skape noe innenfor motstanderens 16–meter. I 65. min. kom Henrik (Byklum) inn for Kristoffer og Anders. (Bjørntvedt Olsen) for Sindre O. I 67. min. gikk Jone over ende innenfor 16-meteren i kamp om ballen. Det kunne se ut som han ble revet over ende, men en godt plassert dommer vinket spillet videre.

Frammane klarte å ri av det markante Bærum-presset – og i siste del av kampen å tilrive seg initiativet igjen. Det startet i 79. min. med et Jone-skudd som keeper måtte ut i strekk og slå til corner. 2 minutter senere fikk frammane et nytt hjørnespark, som Anders headet i stolperota. Ikke dagen med marginene på frammanes side, med andre ord!

Og verre skulle det bli! Midt oppe i sluttminuttene der frammane presset for å få med seg alle poengene hjem til Larvik, kom en skikkelig kalddusj. Bærum klarte 3 minutter på overtid – etter et stadig Fram-press de siste 10 minuttene –  å få til et angrep. Kenneth måtte bokse ballen ut foran en motspiller, som samtidig gikk over ende. Dommeren blåste straffe og ga Kenneth samtidig gult kort. Dermed 2 – 1 til Bærum.

En tvilsom avgjørelse som også dommerobservatøren reagerte på! Ifølge Roger var denne enig i at det var feil å blåse straffespark i den situasjonen – og hadde sagt det til dommeren etterpå! Som Roger sier videre: ”Kenneth tar ballen, og det blir en duell. Duell er lov i fotball!”

Man kan vel – uten å være sjåvinistisk – trygt si at Bærum fikk en heldig seier. Når det er sagt, leverte guttene våre – bortsett fra de siste 10 – 12 minuttene en annenomgang langt under pari! Som om dette ikke var nok, fikk Sindre Lie sitt andre gule kort for dagen. Det resulterte i rødt kort og karantene neste kamp – borte mot Asker. Det samme får Ole med sitt 4. gule for året.

Øvrige resultater: Åsane – Sotra: 2 – 1, Florø – Mjølner: 2 – 2, Elverum – Kjelsås: 3 – 2. Alta – Asker: 3 – 2 og Senja – Oppsal: 3 – 1. Det gir følgende tabell før Odd 2 – Grorud mandag:

Pl.       Lag             Kamper     Seire    Uavgj.    Tap   Målforskj.    Poeng

01       Kjelsås               17            9            6            2            33 – 19         33

02       Grorud               16          10            3            3            28 – 15         33

03       Åsane                 17            9            4            4            42 – 22         31

04       Sotra                  16            8            4            4            26 – 19         28

05       Fram                  17            7            5            5            33 – 23         26

06       Alta                     17            8            2            7            27 – 28         26

07       Bærum               17            6            5            6            28 – 31         23

08       Asker                 17            5            7            5            21 – 22         22

09       Florø                  17            5            5            7            19 – 25         20

10       Odd 2                 16            6            0         10             29 – 27         18

11       Elverum            16            5            3            8            23 – 28         18

12       Mjølner              17            4            4            9            20 – 36         16

14       Senja                  17            3            6            8            20 – 32         15

13       Oppsal                17            3            4          10            21 – 43         13