topp_banner

Sverre Hansen – Larviks første fotballstjerne

Neste hjemmekamp: Jubileumskampen Søndag 18/8 kl 13.00 Fram – Alta Møt opp Fort Framparken skal gjenopprettes.

Vi tar med litt spiller mimring fra Per Nyhus/ØP sin oppsummering av Larviks 10 beste fotballspillere gjennom tidene: Sverre Hansen (1913–1974) var Larviks første fotballstjerne. En lynhurtig høyreving, som kunne til fullkommenhet den gamle kunsten å gå til dødlinja og legge inn foran mål. Debuterte på Frams A-lag allerede som 16-åring. Spilte 15 landskamper på ytre høyre i perioden 1932-36, alle som Fram-spiller. Var med i troppen som vant bronse under Berlin-OL i 1936.

Sverre er oldefar til Kristoffer Normann Hansen (Ull/Kisa) og Kornelius Normann Hansen (Southampton) som begge har spilt for Fram. Bak Sverre på bildet, legendariske Henry «Tipppen» Johansen