topp_banner

2 – 0 HJEMME OVER ALTA

Seier og revansje i jubileumskampen!

Startoppstilling: (30) Kenneth Stenild Nielsen, (3) Arnar Thor Gudjonsson, (4) Philip Sandvik Aukland,  (7) Sindre Lie, (26) Anwar Elyounoussi, (5) Jonas Austin Nilsen Pereira, (6) Kristoffer Tollefsen, (10) Sindre Osestad,  (11) Ole Breistøl, (16) Herman Solberg Nilsen og (09) Anders Bjørntvedt Olsen.

Værgudene var på Frams side – tross svært usikre varsler og truende skyer før kampstart – da Alta var motstander i søndagens tidlige kamp i Framparken. Før kampen ble det gjort litt stas på to av spillerne: Stian (Lønne Dyngeland), fordi dette – i hvert fall foreløpig –  var hans siste kamp i framtrøya – og Kenneth, for hans 150 kamper for frammane.

Sindre Lie sto for kampens første store målsjanse med en markkryper like utenfor i 9. min.  I 20. min. fikk Alta – bokstavelig talt – sin første og største sjanse i 1. omgang da Kenneth kopierte Liverpool-keeper Adrian ved å spille ballen rett i beina på en motstander! I motsetning til Liverpools motstandere i fredagens Premier League-kamp, klarte heldigvis ikke Alta å utnytte gavepakken. Vår sisteskanse leverte imidlertid meget solide saker resten av kampen og vartet opp med flere flotte redninger!

I 29. min. var det Kristoffer som sneiet stolperota på ”gal side” før Jonas minuttet etter hadde et godt skuddforsøk som gjestenes gode keeper fikk slått til hjørnespark. På dette var Filip framme med hodet og sørget i 31. min.  for 1 – 0 og jubel i Framparken. Dette holdt seg til pause, og guttene kunne gå i garderoben med en fortjent ledelse – både etter spill og sjanser.

Mens 1. omgang sjansemessig hadde vært av de fattige, skulle andre halvdel av kampen by på mange flere farligheter foran mål – i begge ender av banen.. Alta fikk omgangens første store mulighet før Ole 2 minutter senere var nær å doble ledelsen da han driblet seg igjennom.  I 53. min. måtte så Kenneth ut i full strekk for å hindre baklengs! I 56. min. gjorde Roger to bytter: Henrik (Byklum) kom inn for Kristoffer, og Jone Rugland gjorde comeback i framtrøya da han kom inn for Anders.

Gjestene presset store deler av omgangen guttene våre, som i perioder hadde nok med å forsvare seg.  Etter et godt skuddforsøk i 81. min. av Alta, som Kenneth avverget, kom frammane minuttet etter på en kontring. Sindre O. fikk en fin løpeball, forserte oppover og la et fint, høyt innlegg inn foran mål. Der kom Jone, som med stupheading sørget for 2 – 0 og stor jubel – og lettelse – blant de nærmere 800 tilskuerne i Framparken.

Etter dette gikk litt av luften ut av gjestene, og frammane kunne fort ha økt ledelsen da Stian, som i 85. min. kom inn for Sindre O, kom til en stor mulighet på overtid. Dermed endte kampen med  seier 2 – 0 til guttene våre. Den var fortjent, men finnmarkslaget viste seg som et godt lag som virkelig gjorde dette til et spennende – og nervepirrende – oppgjør i Framparken.

Øvrige kamper: Sotra – Bærum: 3 – 2, Asker – Åsane: 4 – 3, Grorud – Florø: 5 – 1, Mjølner – Elverum: 1 – 1, Kjelsås – Senja: 4 – 0 og Oppsal – Odd 2: 1 – 0.

Vi merker oss at Åsane overraskende tapte mot Asker. Tetduoen – som for øvrig byttet plass – har dermed fått en luke på 5 poeng. Frammane beholdt 5. plassen på tabellen.

Pl.       Lag             Kamper     Seire    Uavgj.    Tap   Målforskj.    Poeng

01       Kjelsås               16            9            6            1            31– 16          33

02       Grorud               16          10            3            3            28 – 15         33

03       Åsane                 16            8            4            4            40 – 21         28

04       Sotra                  15            8            4            3            25 – 17         28

05       Fram                  16            7            5            4            32 – 21         26

06       Alta                     16            7            2            7            24 – 26         23

07       Asker                 16            5            7            4            19 – 19         22

08       Bærum               16            5            5            6            26 –30          20

09       Florø                  16            5            4            7            17 – 23         19

10       Odd 2                 16            6            0         10             29 – 27         18

11       Elverum            15            4            3            8            20 – 26         15

12       Mjølner              16            4            3            9            18 – 34         15

13       Oppsal                16            3            4            9            20– 40          13

14       Senja                  16            2            6            8            17 –31          12