topp_banner

3 – 0 hjemme over Bærum

Frammane opp på 2.plass på tabellen!

Startoppstilling: (30) Kenneth Stenild Nielsen, (3) Arnar Thor Gudjonsson, (4) Philip Sandvik Aukland,  (7) Sindre Lie, (17) Fredrik Kristensen Dahl, (5) Jonas Austin Nilsen Pereira, (8) Henrik Byklum, (10) Sindre Osestad, (11) Ole Breistøl, (16) Herman Solberg Nilsen og (21) Mame Mor Ndiaye.

Nærmere 900 tilskuere var til stede da Fram og Bærum for andre gang i løpet av en snau måned møttes i Framparken søndag kveld – denne gang i kamp om viktige seriepoeng! 5 av rundens kamper var spilt lørdag, og guttene våre visste dermed at de med seier ville rykke opp på 2. plass på tabellen. Den innebærer, som kjent, ved serieslutt å spille kvalifisering for 1. div.

Frammane – med samme startoppstilling som i forrige oppgjør mot Bærum – åpnet kampen klart best. Gjestene hadde de første 20 minuttene – bortsett fra en sjanse i 8. min. – mer enn nok med å holde unna for det ene fine Fram-angrepet etter det andre. Avslutningene til guttene våre sto imidlertid ikke i stil med forspillet.

Allerede i løpet av kampens første minutt kom Mame til en stor mulighet, men mislyktes i avslutningen. Det  gjorde han også i 9. min. da han i fin posisjon ikke fikk fart på ballen, som nærmest trillet inn til keeper, og 3 minutter senere traff han, fra et par meters hold, tverrliggeren! I 18. var det imidlertid klart for dagens første jubelbrøl i Framparken. Arnar serverte Herman et flott framspill, og denne skar innover innenfor 16-meteren og sørget for 1 – 0.

Ulikt guttene våre gikk nå ”lufta litt ut av dem”, og gjestene tok i stor grad over føringen resten av omgangen. Uten å ha skapt noe nevneverdig for Kenneths mål og følgelig nesten gjort ham arbeidsledig, var det nå Bærum som sto for farlighetene fram til pause. Først med et farlig frispark like utenfor stolpen i 21. min. De følgende 10 minuttene trykket gjestene på, med 4 hjørnespark og en farlig sjanse som avslutning i 30.

Etter denne Bærum-perioden klarte guttene våre å heve seg litt igjen, men i omgangens siste spilleminutt var Bærum svært nær utligning. Omgangen sett under ett, var det likevel fortjent at frammane kunne gå til pause med ledelse 1 – 0.

Frammane åpnet 2. omgang i samme stil som de hadde startet kampen – med straks å ta grep om spillet. Allerede i omgangens andre minutt kunne publikum juble igjen da Ole fra 16-meteren  skrudde inn en markkryper helt inne i motsatt hjørne. Utmerket servitør var Sindre O, som i full fart sidelengs med ballen satte Bærum-forsvaret ut av spill ved å dytte den bakover til fin skuddposisjon for Ole. Dermed 2 – 0!

To minutter senere var gjestene svært nær redusering, med en heading over etter frispark. Like etter – i 51. min. – var det så klart for 3 – 0 ved Sindre O. Ved 16-meteren ble han spilt fri av en uegoistisk Mame og kunne løpe inn alene med keeper og runde denne. Der var imidlertid frammane heldige som ikke ble avblåst for frispark, for Mame tråkket vel i forkant på foten til Bærum-spilleren da han tilkjempet seg ballen?

Et par minutter senere hadde gjestene en ny stor sjanse før Sindre O. i 55. min. fikk en skade i en duell. Han fikk i første omgang behandling på sidelinjen, med bandasje rundt hodet for et kutt. Sindre kom ikke på banen igjen og ble i 60. min. byttet ut med Kristoffer (Tollefsen). For andre gang på rad mot Bærum måtte vår toppscorer altså forlate banen grunnet skade – og begge gangene etter bare ca. kvarteret av 2. omgang! Som om ikke det var nok, gikk det ikke lenge før nok en av guttene våre måtte gis seg. I 64. min. måtte nemlig Fredrik hjelpes av banen med kneskade og ble erstattet av Anders (Bjørntvedt Olsen).

Etter en periode med sjansetørke hadde Henrik en avslutning i 71. min. like utenfor. I 77. kom så Stian (Lønne Dyngeland) inn for Ole. Mame sto for frammanes siste farlighet foran Bærum-målet med et godt skudd som keeper måtte slå over tverrliggeren til hjørnespark. Apropos hjørnespark, så vant gjestene den statistikken med 7 mot 2. Noen scoring ble det imidlertid ikke denne gangen på gjestene fra Bærum. Dermed vant frammane vant dermed kampen fullt fortjent 3 – 0, men 6 – 3 hadde vel gitt et riktigere bilde av kampen. Sindre O. ble for øvrig kåret til dagens Fram-gutt!

Runden resulterte altså i et par overraskende resultater i toppen av tabellen: Kjelsås – Elverum endte 1 – 1 etter at gjestene hadde ledet mesteparten av kampen – fra 5. til 82. min! Sotra – Åsane endte også med poengdeling: 3 – 3.

Jone Rugland sørget for utligningen på en volley fra kort hold etter at Åsane hadde ledet 3 – 1. Vi ser gjerne flere av dem når du kommer tilbake i Fram-drakta i august, Jone!

Serieleder Grorud var ”heldige” og møtte et ungt og urutinert Odd 2-lag – uten noen av spillerne som var i troppen i Odds siste eliteseriekamp. Hjemmelaget var derfor – tross flere kortsoninger – klare favoritter, vant 2 – 0 og styrket ledelsen på tabelltoppen.

Øvrige resultater: Oppsal – Senja: 1 – 0, Alta – Florø: 3 – 0 og Asker – Mjølner: 2 – 2

Herman Solberg Nilsen har nettopp scoret 1-0 målet.