topp_banner

Minneord – Finn Anker Horn

Lørdag fikk vi det triste budskap, vårt kjære æresmedlem, Finn Anker Horn var gått bort dagen før, 97 år «ung». Finn Anker er jo synonymt med Fram, han var alltid der! Finn Anker ble æresmedlem i 2016, og Finn Anker er det jeg vil kalle en institusjon og en bauta.  Det blir veldig rart å ikke ha Finn Anker med oss, en vegg er borte.

Terje Svendsen, ØPs redaktør og Framgutt, skrev følgende i et minneord på lørdag og som jeg stiller meg hundre prosent bak. «Finn Anker Horn var æresmedlem av Fram. Men langt mer enn det. Han var en institusjon, ikke bare på Fram, men i hele byen. Med sitt lune vesen, sin stille varme, sitt milde blikk og sin grenseløse omtanke for andre mennesker, var han så godt likt, jeg vil si elsket, av så mange».

Disse få setningene sier mye om hva slags person Finn Anker var, og et ettermæle som det står stor respekt av.

Vi i Fram har så mye å takke Finn Anker for. På kampdag sto Finn Anker på post, han tok deg imot med et smil, og gjerne med en god replikk. Utdeling av frukt i garderoben både før, og etter kamp. På Eldres, hvor han selvsagt var den som møte oss, og som tok inn penger for mat, og loddsalg, og hvor han selv sørget for 3-4 skrapelodd i premie. Dette er ting som kommer til å bli savnet.

Det er ikke lett å finne ord når legender og bautaer forsvinner. Finn Anker har vært i klubben i 70-80 år, noe som er imponerende. Lørdagens kamp mot Åsane spilte guttane med sorte sørgebånd. Det var et minutts stillhet før kampstart, det fyller ikke tomrommet etter en fantastisk person som alle i Fram-familien respekterte så høyt, men det var en verdig og flott markering.

Vi lyser fred over Finn Anker Horns minne og takker for alt han har betyd for oss i Fram.

For IF Fram

Steinar Nyland

Leder