topp_banner

FRAM TIL SIN FØRSTE KVARTFINALE SIDEN 1953!

Fullt fortjent 3 – 1 over Bærum i 4. runde i NM

Startoppstilling: (30) Kenneth Stenild Nielsen, (3) Arnar Thor Gudjonsson, (4) Philip Sandvik Aukland,  (7) Sindre Lie, (17) Fredrik Kristensen Dahl, (5) Jonas Austin Nilsen Pereira, (8) Henrik Byklum, (10) Sindre Osestad, (11) Ole Breistøl, (16) Herman Solberg Nilsen og (21) Mame Mor Ndiaye.

For første gang siden 1985 skulle frammane spille 4. runde i NM, om retten til å spille kvartfinale. Det hadde ikke hjemmelaget gjort siden 1953 – i larvikfotballens storhetstid! Og guttene våre kunne – på papiret – ikke vært mer heldige med trekningen, sportslig sett! I stedet for å få, for eksempel, Rosenborg, Odd eller Brann – som nok ville ha hatt større publikumsappell, var 2.div.-/avdelingskollega Bærum motstander. De 2 eneste gjenværende 2.div.-lagene i NM møttes altså!

 Og, apropos publikum: I strålende vær kranset nærmere 2500 tilskuere banen. Så mange har det ikke vært på en fotballkamp i Framparken – eller Larvik – på 30 år! Framparken var fullsatt, og det hadde ikke – med dagens reduserte tribunekapasitet – vært plass til så mange flere,  selv om Rosenborg hadde vært motstander

Hjemmelaget tok initiativet fra start og presset Bærum på defensiven i en omgang som –  spillemessig – ikke ble av de store. Til gjengjeld var guttene våre meget effektive på de få store målsjansene som ble skapt. I 6.min. kunne vi notere kampens første da gjestenes keeper måtte kaste seg for å slå et skudd fra Sindre Lie til corner. Minuttet etter brøt så jubelen løs i Framparken. Mame kom seg fri ved bakre stolpe på et nytt hjørnespark og sørget for 1 – 0 med en heading!

Bærum var slett ikke ufarlige, og særlig på venstrekanten hadde de raske spillere som til tider skapte problemer for forsvaret vårt. Avslutningene sto imidlertid ikke i stil med forspillene, og Kenneth ble ikke satt på noen store prøver! I 22. min. ble et flott skudd av Ole slått til corner. I 42. min var det så klart for ny jubel i Framparken. Med en flott manøver av Sindre O ble Herman spilt fri innenfor 16-meteren og sørget med en markkryper i motsatt hjørne for 2 – 0.

Dermed gikk lagene til pause med en fortjent 2 – 0 ledelse til hjemmelaget. I bakhodet  satt imidlertid påminnelsen om hvordan guttene våre senest lørdag mistet en tilsvarende ledelse i Narvik, og hvordan Bærum i 3. runde for en uke siden hadde snudd 0 – 2 til seier 5 – 3 mot selveste Vålerenga.

2. omgang åpnet med to store Fram-sjanser i løpet av de første 3 minuttene. En keepertabbe hos gjestene var nær å øke ledelsen vår i 55. min før Mame 6 minutter senere var frampå med et skudd like utenfor,

I 62. min. kom Kristoffer (Tollefsen) inn for Sindre O, etter at denne  pådro seg en liten skade Det ble så ny spenning i kampen da Bærum i 64. min. med et skudd i Kenneths høyre hjørne reduserte til 1 – 2.

I 67. min. var Mame nær en praktscoring med et skudd på hel volley, som keeper klarte å bokse ut. To minutter sener pekte så dommeren på straffemerket etter felling av Henrik innenfor Bærum 16- meter. Han tok selv straffesparket, men klarte ikke å overliste Bærumss keeper! Dermed fortsatt spenning i kampen!

I 72. min kom Anders Bjørntvedt Olsen inn for Ole. Med 2 av frammanes mest offensive spillere borte, var det nok flere som fryktet at guttene våre ville mistet trykket framover. Men, nei da! I 77. min. slapp en lettelsens jubel løs fra det tallrike publikummet i Framparken – minus de tilreisende fra Bærum! Et fint angrep ble – med et innlegg fra venstrekanten av Anders – avsluttet av Mame, som fra kort hold sørget for 3 – 1.

Resten av kampen hadde frammane god kontroll, og i 85. min. var Mame nær å øke ledelsen ytterligere med en avslutning fra kort hold, som keeper reddet. De siste minuttene ga publikum guttene våre stående applaus! 3 minutter på overtid kunne vi så ønske en gammel kjenning velkommen tilbake i Fram-trøya. Mats Diego Skårdal kom nemlig inn for Mame. Kort tid etter kunne dommeren blåse av kampen med en fortjent 3 – 1 seier til guttene våre.

Etter en kamp der frammane – særlig etter pause – dominerte, både spille- og sjansemessig. Det hadde ikke vært noe å si på om guttene våre hadde vunnet 5 – 1! Herman ble for øvrig kåret til dagens Fram-gutt!

Frammane er dermed i kvartfinalen for første gang siden 1953! Og det i jubileumsåret da klubben fyller 125 år! Godt timet?

I kvartfinalen i september blir det kamp i Trondheim – ikke mot Rosenborg, som hjemme ble slått ut av Aalesund – men mot Ranheim, Trondheims andre eliteserielag!

Vi gleder oss!!