topp_banner

3 – 0 hjemme over Åsane

Nærmere 1300 tilskuere så frammane beseire serielederen!

Frams startoppstilling: (1) Erik Tallaksen, (3) Arnar Thor Gudjonsson, (4) Philip Sandvik Aukland, (7) Sindre Lie, (17) Fredrik Kristensen Dahl, (5) Jonas Austin Nilsen Pereira, (8) Henrik Byklum, (10) Sindre Osestad, (11) Ole Breistøl, (16) Herman Solberg Nilsen og (25) Mame Mor Ndiaye.

Bortsett fra vår vanlige sisteskanse – Kenneth, som måtte stå over kampen grunnet kortsoning – stilte vi samme mannskap som mot Kjelsås. Dermed fikk Erik sin første seriekamp fra start for frammane – og gjorde det meget bra i sin ”ilddåp”!

Det ble en nokså jevnspilt kamp, med høyt tempo og mye fint spill av begge lag. Frammane var imidlertid farligere foran mål. Det var derfor ikke ufortjent at hjemmelaget tok ledelsen. Et innkast ble i 35. min. headet bakover, inn foran mål av Jonas, der han så selv (!) headet ballen videre i motsatt hjørne og 1 – 0. En prestasjon utenom det vanlige!

De siste minuttene før pause ble det imidlertid et konstant press mot hjemmelagets mål – med 4 hjørnespark etter hverandre – heldigvis uten uttelling. Det var imidlertid svært nær på ett av dem! Dermed kunne frammane til applaus fra de godt besatte tribunene gå til pause med ledelse 1 – 0.

2. omgang var ikke mer enn 5 minutter gammel da Sindre O. ved 16-meteren på halv volley klinte til ballen. Som et prosjektil fór den opp under nettaket, og gjestenes keeper kan vel være glad for at han ikke sto i veien for det skuddet. Da hadde han nok risikert å følge med ballen inn i nettmaskene. Soleklar kandidat til Årets mål i Framparken!

Vi har imidlertid erfart tidligere at 2 – 0 slett ikke er noen betryggende ledelse. Det roet derfor nervene hos mange blant det for året rekordstore publikummet i Framparken da Sindre O. i 66. min. la på til 3 – 0 på straffespark etter at Mame var blitt felt av gjestenes keeper.

Tomålscoreren høstet 5 minutter senere også stor applaus da han med en artistisk driblemanøver som kunne gjort selv Messi misunnelig, lurte Åsane-forsvaret trill rundt! Det avsluttende skuddet traff imidlertid en motspiller.

Kvarteret før slutt kom Anders (Bjørntvedt Olsen) inn for Ole, i 79. Marcin (Jacek Pietron) for Herman og i 85. Adil (Zahid) for Mame. Det endte så med en klar 3 – 0 seier til frammane i en kamp, der effektiviteten foran mål var den store forskjellen på lagene!

Sotra overrasket ved på hjemmebane med 2 – 0 å sørge for det første tapet til Kjelsås i år. Dermed overtok Grorud ledelsen på tabellen ved – med en scoring 2 minutter på overtid (!) – å vinne 2 – 1 over Senja. Frammane beholder dermed 4. plassen, men krøp nærmere inn på tettrioen og er i høyeste grad med i tetstriden.

Øvrige resultater: Oppsal – Asker: 1 – 3, Bærum – Mjølner: 3 – 2 og Alta – Elverum: 3 – 1

Pl.       Lag             Kamper     Seire    Uavgj.    Tap   Målforskj.    Poeng

01      Grorud              10            6           3            1            15 – 09        21

02       Åsane                 10            6            1            3            24 – 09         19

03       Kjelsås               10            5            4            1            17 – 10         19

04       Fram                   10            4            3            2            23 – 12         18

05       Alta                     10            5            2            3            17 – 14         17

06       Sotra                   9             5            1            3            13 – 08         16

07       Bærum               10            4            3            3            15 – 15         15

08       Florø                   9             3            4            2            09 – 09         13

09       Asker                 10            2            4            4            08 – 12         10

10       Senja                  10            2            4            4            14 – 19         10

11       Odd 2                   9             3            0            6            13 – 16         09

12      Mjølner            10            3           0            7            09 – 21        09

13      Elverum             9            2           0            6            09 – 19        06

14      Oppsal              10            1           3            6            11 – 24        06

Onsdag kl.18.00 møter frammane eliteserielaget Strømsgodset – sikkert fulgt av hundrevis av drammensere – i 3. runde i NM i Framparken. Vi kan ikke forvente at guttene våre skal slå ut

toppserielaget. Spiller frammane slik de gjorde lørdag, skal Strømsgodset imidlertid få slite med å komme til 4. runde. Og cup er cup! Kommer du?