topp_banner

1 – 1 borte i toppoppgjøret mot Kjelsås

Dramatisk avslutning!

Frams startoppstilling: (30) Kenneth Stenild Nielsen, (3) Arnar Thor Gudjonsson, (4) Philip Sandvik Aukland, (7) Sindre Lie (17) Fredrik Kristensen Dahl, (5) Jonas Austin Nilsen Pereira, (8) Henrik Byklum, (10) Sindre Osestad, (11) Ole Breistøl , (16) Herman Solberg Nilsen og (25) Mame Mor Ndiaye.

Ikke uventet ble det poengdeling i toppoppgjøret i Oslo. Det hadde imidlertid ikke vært ufortjent om guttene våre hadde tatt med seg alle poengene hjem til Larvik. Frammane åpnet nemlig kampen best og hadde et spillemessig overtak det meste av kampen – og også en overvekt av sjanser. På den annen side hadde vertene vel de farligste sjansene, og slik kampen utviklet seg mot slutten, bør vi si oss fornøyd med ett poeng!

Frammane – for anledningen i hvite trøyer og sorte shorts – tok grep om kampen fra start av og skapte allerede i 2. min. kampens første målsjanse. Det var imidlertid ingen foran mål til å besørge innlegget fra venstrekanten inn i nettmaskene. I 18. min.  kom Herman på godt skuddhold, men ballen føk like over tverrliggeren. Minuttet etter kunne vi så noterer vertenes første målsjanse.

Frammane beholdt trykket framover – med blant annet et godt skudd av Sindre O. Fram-presset åpnet imidlertid for farlige kontringer av hjemmelaget. 5 minutter før pause ”så” følgelig de snaut 300 som kranset Grefsen kunstgress ballen i mål bak Kenneth da en Kjelsås-spiller slapp igjennom alene mot ham. Heldigvis for oss fikk Kjelsås-spilleren ballen litt for langt foran seg utenfor 16-meteren, slik at Kenneth rakk å få kontroll på den! Dermed 0 – 0 ved pause.

Også i 2. omgang var det guttene våre som åpnet best, og det var fortjent da Mame i 58. min. med et perfekt hodestøt besørget et like fint framspill av Fredrik i mål – og 1 – 0 til stor jubel blant de tilreisende fra Larvik på tribunene. Frammane  så ut til å ha kontroll på kampen da Ola Bjørndal i 71.min. fikk slippe til med et flott langskudd fra ca. 20 meters hold – og 1 – 1. Straks etter var Mame nær å bli tomålscorer da han kom til skudd innenfor 16-meteren, men keeperen til Kjelsås fikk avverget med en feberredning.

Mens frammane hadde styrt det meste av kampen, ble det et rolleskifte det siste kvarteret – med Kenneth i fokus, på godt og vondt! Først med to flotte redninger – og så med munnbruk som etter to gule kort i løpet av ett minutt i 85. førte til utvisning for vår meget gode – men også til tider altfor temperamentsfulle danske sisteskanse. Det innebærer at han må stå over toppkampen mot Åsane lørdag!

Dermed overtok Erik (Tallaksen) i mål på bekostning av utespiller Herman – frammanes eneste spillerbytte i kampen! Kjelsås gjorde for øvrig også bare ett bytte. Med én mann mindre ble det noen nervepirrende sluttminutter før dommeren 5 minutter på overtid blåste av kampen.

I tillegg til Kenneth, fikk 4 andre av våre gutter se dommerens gule i denne kampen: Philip, Sindre, Ole og Mame. Det betyr at de to sistnevnte nå med sine 3 hver må stå over en kamp dersom de får ett til. Til sammenligning ble det ingen gule kort til Kjelsås!

Øvrige resultater: Senja – Bærum: 1 – 1, Mjølner – Florø: 0 – 1, Elverum – Grorud: 1 – 2,  Åsane – Oppsal: 5 – 0, Odd 2 – Sotra: 1 – 2 og Asker – Alta: 2 – 2

Pl.       Lag             Kamper     Seire    Uavgj.    Tap   Målforskj.    Poeng

01      Åsane                9              6           1            2            24 – 06        19

02       Kjelsås               9               5            4            0            17 – 08         19

03       Grorud               9               5            3            1            13 – 08         18

04       Fram                  9               4            3            2            20 – 12         15

05       Alta                     9               4            2            3            14 – 13         14

06       Sotra                  8               4            1            3            11 – 08         13

07       Florø                  9               3            4            2            09 – 09         13

08       Bærum               9               3            3            3            12 – 13         12

09       Senja                  9               2            4            3            13 – 17         10

10       Odd 2                 9               3            0            6            13 – 16         09

11       Mjølner              9               3            0            6            07 – 18         09

12      Asker                 9              1           4            4            05 – 11        07

13      Elverum           8              2           0            6            08 – 16        06

14      Oppsal              9              1           3            5            10 – 21        06