topp_banner

3 – 1 hjemme mot Sotra

Fortjent seier i en ny god kamp av frammane!

Frams startoppstilling: (30) Kenneth Stenild Nielsen, (3) Arnar Thor Gudjonsson, (4) Philip Sandvik Aukland, (7) Sindre Lie, (17) Fredrik Kristensen Dahl, (5) Jonas Austin Nilsen Pereira, (8) Henrik Byklum, (10) Sindre Osestad, (11) Ole Breistøl, (16) Herman Solberg Nilsen og (21) Mame Mor Ndiaye. På gjestenes lag spilte Jone Rugland, som er ventet tilbake i Fram-drakta i august.

Som ventet, viste nykommeren i 2. div. fra Sotra seg som langt fra noen enkel motstander i lørdagens tidlige kamp i Framparken.  I 1. omgang hadde frammane spillemessig et lite overtak, mens sjansene var nokså likt fordelt. Vi fikk to store Fram-sjanser etter fint spill med et par minutters mellomrom like før vi passerte kvarteret. Den første endte, etter forarbeid av Mame, med et hardt skudd like over av Jonas og den andre med et en markkryper like utenfor av Henrik.

Da vi passerte halvtimen, fikk frammane en ny stor målsjanse – med en hard heading like over etter corner. I 34. min. var det så klart for 1 – 0. Henrik sendte et frispark fra jernbanesiden fint inn foran mål foran Framhallen, der Philip – utenfor motsatt stolpe – med hodet ekspederte ballen videre inn i nettmaskene. Frammane kunne så gå til pause med en fortjent 1 – 0 ledelse.

Dommeren hadde bare så vidt rukket å blåse i gang kampen etter pausen da Ole etter bare 20 sekunder ble felt innenfor 16-meteren. Sindre O. satte straffesparket sikkert opp under nettaket – og 2 – 0, til stor jubel blant de nærmere 400 i Framparken.

I 52. min. kom Anders (Bjørntvedt Olsen) inn for Herman. I 55. min. førte en stygg takling til at Sotras Øyvind Nilsen fikk sitt andre gule kort for dagen. Taklingen kvalifiserte kanskje til direkte rødt, men uansett måtte gjestene spille videre med én mann mindre. Frammane hadde nå full kontroll. I 70. min.  kom Kristoffer (Tollefsen) inn for Ole. Kvarteret før slutt var det så klart for det som vel må kalles ettermiddagens høydepunkt i Framparken! Et flott angrep – med et hælspark av Sindre O. som helt åpnet Sotra-forsvaret på kanten – ble avsluttet av Philip med en velplassert markkryper i motsatt hjørne. Dermed 3 – 0.

I 79. min.  kom så Adil (Zahid) inn for Henrik. Rett før ordinær tid måtte Sotras keeper ut i full strekk på et godt skudd fra Sindre. Det så ut til å gå mot 3 – 0, men på overtid fikk gjestene et straffespark. Det satte Jone Rugland sikkert i mål. Straks etter reduseringen blåste  dommeren av kampen, som endte med en fortjent 3 – 1 seier til frammane! Philip – dagens Fram-gutt – og Henrik fikk for øvrig se det gule kortet.

Helgens øvrige resultater: Florø – Asker: 1 – 0, Mjølner – Åsane: 1 – 5, Kjelsås – Alta: 2 – 0, Senja – Elverum: 3 – 0 og Grorud – Bærum: 2 – 1. Odd 2 – Oppsal spilles mandag!

Runden store overraskelse er Senja som ikke bare vant over Elverum, men sendte hedmarkingene hjem med klare 0 – 3 i kofferten. Selv om bare 4 kamper er spilt, lukter det litt krise hos et lag med ambisjoner i motsatt ende av tabellen. Alta troner nå alene på tabelltoppen, mens frammane før mandagens kamp i Skien har rykket opp på 4. Plass.

Pl.       Lag             Kamper     Seire    Uavgj.    Tap   Målforskj.    Poeng

01      Kjelsås              4              3           1            0            08 – 03        10

02       Åsane                 4               3            0            1            14 – 03         09

03       Alta                     4               2            1            1            06 – 03         07

04       Fram                  4               2            1            1            07 – 06         07

05       Grorud               4               1            1            1            04 – 04         07

06       Odd 2                 3               2            0            1            08 – 02         06

07       Florø                  4               1            2            1            04 – 05         05

08       Senja                  4               1            2            1            04 – 07         05

09       Asker                 4               1            1            2            03 – 04         04

10       Bærum               4               1            1            2            03 – 08         04

11       Sotra                  3               1            0            2            04 – 05         03

12      Mjølner            3              1           0            2            02 – 08        03

13      Oppsal              3              0           2            1            03 – 04        02

14         Elverum    4            0            0            4           02 – 10              00