topp_banner

1. runde NM: Fram – Start 1 – 0!

Frammane slo ut en av fjorårets semifinalister!

Frams startoppstilling: (30) Kenneth Stenild Nielsen, (3) Arnar Thor Gudjonsson, (4) Philip Sandvik Aukland, (7) Sindre Lie (kaptein), (17) Fredrik Kristensen Dahl, (5) Jonas Austin Nilsen Pereira, (8) Henrik Byklum, (9) Anders Bjørntvedt Olsen, (10) Sindre Osestad, (11) Ole Breistøl og (25) Mame Mor Ndiaye.

La det være sagt! Dette var en fullt fortjent seier – og ikke resultat av en heldig scoring! Og det over laget som i fjor spilte i Eliteserien og først måtte gi tapt i NM i semifinalen mot den senere norgesmesteren Rosenborg, med 1 – 2 på Lerkendal i Trondheim!

De mer enn 800 tilskuerne fikk i det fine spilleværet se et hjemmelag som var best i det meste i Framparken – og det er lenge siden frammane har fått så mye applaus for fint spill og innsats.

Første halvdel av kampen endte målløs etter en omgang der hjemmelaget hadde et spillemessig overtak – og ikke minst sjansemessig. De få større målsjansene var det guttene våre som skapte. Den største hadde Arnar i 16. min.  I fri posisjon fra kort hold – men skrå vinkel – klarte han imidlertid ikke å presse skuddet under  tverrliggeren. Det hadde ikke vært ufortjent med Fram-ledelse ved pause!

I 65. min. fikk frammane frispark på ca. 25 meters hold. Det dundret Henrik på lekkert vis i mål – og fortjent 1 – 0 i Framparken. I 72. min. kom så Herman (Solberg Nilsen) inn for Philip.

Sørlendingene hadde vært overraskende tannløse før pause. Kenneth hadde derfor hatt en rolig dag i buret. Han fikk litt mer å gjøre i 2. omgang.  I 62. min. ble han for første gang i kampen satt på prøve, med en reaksjonsredning på en farlig markkryper. I 77.min. fikk vi så et lite ”Kennth-show” da han utenfor 16-meteren avsluttet en ”skovtur” med lykkelig utgang, ved iskaldt å drible av en Start-spiller.

Dette skjedde for øvrig mindre enn et halvt minutt etter en spektakulær situasjon i motsatt ende av banen. Starts keeper slapp ballen litt langt foran seg under et utspill. Den alltid løpsvillige og innsatsfylte Sindre O. oppfattet utenfor 16-meteren raskt situasjonen, stormet fram og blokkerte utspillet!

Gultrøyene forsøkte i sluttminuttene forgjeves å komme til målgivende avslutning. I 84. min. hadde de så sin største mulighet i kampen, men Kenneth avverget med en flott beinparade. Noen nervepirrende minutter fulgte så før dommeren – ca. 4 minutter på overtid – til stor jubel blåste av kampen i Framparken.

Mame ble kåret til dagens Fram-gutt, men hele laget fortjener all honnør for spill og innsats i denne kampen!