topp_banner

Tap 0 – 3 i Skien

Effektivt Odd 2-lag den store forskjellen!

Frams startelver var den samme som mot Elverum: (30) Kenneth Stenild Nielsen, (3) Arnar Thor Gudjonsson, (4) Philip Sandvik Aukland, (7) Sindre Lie (kaptein), (17) Fredrik Kristensen Dahl, (5) Jonas Austen Nilsen Pereira, (8) Henrik Byklum, (10) Sindre Osestad, (11) Ole Breistøl, (25) Adil Zahid og (21) Mame Mor Ndiaye.

Det var med bange anelser man så fram til kampen i Skien etter resultatene fra mandagens kamper. Bærums borteseier 2 – 1 over Elverum etter å ha tapt 0 – 5 hjemme mot Odd 2 ga ytterligere bud om at frammane gikk en meget vanskelig kamp i møte i onsdagens oppgjør på Skagerak Arena

Det var da også et meget velspillende lag – med flere eliteserieaktuelle spillere, som Jone Samuelsen i spissen – og et nærmest pottetett forsvar Odd 2 stilte. Det førte til at guttene våre – til tross for mye pent spill – sjelden klarte å komme til farlige avslutninger foran motstandernes mål.

Frammane skapte 3 store sjanser før pause. Dessverre var 2 av dem for Odd 2. Den første kom i 12. min. da vertene ble forært ballen i et mislykket forsøk på klarering. Dermed fikk Tobias Lauritzen anledning til å sende en velplassert markkryper i Kenneths høyre hjørne – og  1 – 0. 10 minutter senere gjentok det samme seg i frammanes forsvar, men denne gang klarte ikke vertene å utnytte gavepakka.

Vi måtte faktisk vente til 38. min. før vi kunne notere Frams første store sjanse. Henrik kom da til avslutning med et skudd som endte med en resultatløs corner. I 40. min. sørget så Sindre Osestad for vårt andre skudd på mål for dagen – men dette gikk rett på keeper. Guttene våre skapte litt press foran Odd-buret de siste ordinære minuttene av omgangen

Frammane vant faktisk cornerstatistikken i første omgang 3 – 0. Som kjent gjelder imidlertid ikke ”3 corner er mål” i seriekamper. I stedet var det Odd 2 som kunne gå til pause med 2 – 0 etter at André Södlund – på overtid fra ca. 14 meters hold – på vakkert vis sendte ballen opp i krysset.

Allerede etter 4 minutter av 2. omgang ble så kampen punktert. Kenneth fikk bare halvklarert en stupheading. Ballen trillet bortover langs mållinja, og hjemmelagets Filip Møller Delaveris scoret vel sitt enkleste mål noensinne? Dermed 3 – 0.

I 58. min. kom Anders inn for Adil, i 72. Kristoffer inn for Henrik og 2 minutter sener Marcin inn for Ole. Kampbildet vedvarte imidlertid stort sett som før pause: My bra spill av guttene våre fram til motstanderens 16-meter – men med ”tunge rykksekker” og løst krutt i avslutningene. Frammanes største sjanse kom på overtid, med en heading som keeper fikk kastet seg ned på.

Dermed endte den velspilte, men sjansefattige fotballkampen med en fortjent seier til Odd 2, som inntok ledelsen på tabellen – med Elverum på bunnen som eneste poengløse lag. Det var det vel ikke mange som trodde før seriestart?

Rundens øvrige resultater: Senja – Asker: 0 – 0, Florø – Sotra: 1 – 3 , Grorud – Alta: 0 – 2,  Kjelsås – Åsane: 2 – 1 og Mjølner – Oppsal 1 – 0.