topp_banner

Foran 2. serierunde

Blir Odd 2 igjen for sterke for frammane i Skien?

Onsdag kl.19.00 avslutter Odd 2 – Fram årets andre serierunde. Hva venter så guttene våre?

De siste 5 møtene på Skagerak Arena i Skien har endt med 3 tap, 1 uavgjort – og altså bare én seier for frammane. Poengdelingen kom i 2013 – samme år Fram vant hele 9 – 0 over Odd 2 i Framparken.

Odd-rekruttene har tradisjonelt vært betydelig sterkere hjemme enn borte. I årets serieåpning sørget de imidlertid for en overraskelse med sin 5 – 0 seier borte over Bærum. Det kan bety to ting: At årets Bærum-lag er mye svakere enn forventet, eller at Odd-rekruttene – som i fjor berget ny kontrakt takket være uavgjort hjemme mot Nybergsund-Trysil i sesongens siste kamp – er betydelig sterkere i år.

Nå skal man selvsagt ikke dømme lagene etter bare én serierunde. Dessuten bør man huske på at Odd 2 vant tilsvarende oppgjør i fjor 3 – 0, så Bærum har kanskje fått et Odd 2-kompleks? Eliteserielaget i Skien har imidlertid hatt en sterk serieåpning i år, og det kan jo selvsagt også innebære bedre kvalitet på annetlaget.

I fjor tapte frammane 3 – 2, etter å ha vunnet tilsvarende oppgjør med samme sifre året før. Dersom guttene våre klarer å mobilisere samme ”fighting spirit” som mot Elverum, bør det likevel være gode muligheter til poeng på Skagerak Arena onsdag.

De øvrige kampene spilles mandag – altså 2. påskedag – og byr på få store favoritter. Kjelsås hadde en sterk serieåpning, med klar seier borte over Asker. Oslolaget får det nok imidlertid – selv hjemme – tøffere mot Åsane, som i Bergen feide Senja av banen med 6 – 0. Her lukter det uavgjort – men med et svakt favorittstempel på gjestene.

Apropos Senja og Asker, så møtes de på Senja – med Asker vel som rundens største favoritt. Elverum får favorittstempelet hjemme mot Bærum. Mjølner – Oppsal og Grorud – Alta er mer åpne oppgjør, mens nedrykkede Florø neppe avgir poeng for andre gang på rad mot en nyopprykket motstander når laget tar imot Sotra i rundens vestlandsoppgjør.

Det vil bli satt opp buss onsdag dersom tilstrekkelig mange melder seg på. Den vil i så fall kjøre 17.45 fra Framhallen. Med sine 36 km og ca. 40 minutters kjøretid er dette den suverent mest ”kortreiste” bortekampen for oss i år – noe som burde tilsi bra tribunestøtte for guttene våre på den flotte Skagerak Arena.

Derfor lykke til, både på og utenfor banen!