topp_banner

3 – 1 hjemme over Elverum

Meget oppløftende serieåpning av frammane!

Fram stilte med følgende lag i serieåpningen: (30) Kenneth Stenild Nielsen, (3) Arnar Thor Gudjonsson, (4) Philip Sandvik Aukland, kaptein (7) Sindre Lie, (17) Fredrik Kristensen Dahl, (5) Jonas Austin Nilsen Pereira, (8) Henrik Byklum, 10 (Sindre Osestad), (11) Ole Breistøl, (25) Adil Zahid  og (9) Anders Bjørntvedt Olsen.

I fint vær, med sol og lite vind, lå alt til rette for en fin lørdagsettermiddag i Framparken – både for spillere og publikum, som møtte opp i et antall på ca. 550. Banen var preget av ujevnheter, men likevel langt bedre enn på samme tid etter isbrannen i fjor.

Guttene våre spilte i 1. omgang mot Framhallen. Det var gjestene som åpnet kampen best, og de første minuttene hadde frammane mer enn nok med å forsvare seg. De fikk så sin første målsjanse på et hjørnespark i 6. min.. Det tok Henrik seg av og la ballen inn foran mål – der Philip med et hodestøt kunne notere seg for sin første scoring i Fram-trøya.. Han skulle for øvrig bli kåret til dagens Fram-gutt.

I 20. min. fikk Ole gult kort for å stå i veien for et Elverum-frispark. I strengeste laget? 7 minutter senere hadde gjestene en stor sjanse og frammane 3 minutter deretter. Ellers skjedde det ikke mye farlig foran noen av målene i en heller sjansefattig 1. omgang. I 36. min kunne Elverums Kristian Eriksen gå tidlig i dusjen etter sitt andre gule kort for dagen. Dermed måtte gjestene spille med bare 10 mann resten av kampen. Frammane kunne så gå til pause med en fortjent 1 – 0 ledelse.

I 49. min. kom Mame inn for Ole. I 53. min. ble et fint angrep på høyresiden avsluttet av Sindre Osestad og dermed 2 – 0 i Framparken. I 69. min. kom Kristoffer inn for Adil. Hjemmelaget så nå ut til å ha full kontroll. Derfor var det en kalddusj da det kvarteret før full tid plutselig glapp i forsvaret.  Gjestenes Magnus Solum var med tåspissen raskest på en høy og lang ball fra keeper som datt ned bak Fram-forsvaret ved 16-meteren.

På tribunene i Framparken begynte nok usikkerheten å snike seg inn de følgende minuttene, med et Elverum som, sine bare 10 mann til tross, en kort periode så ut til å ha fått  vitamininnsprøyting gjennom reduseringen sin. Frammane kom imidlertid snart tilbake, og i 80. min. slapp jubelen løs igjen i Framparken. Etter nok et fint angrep var Mame innenfor 16-meteren sistemann på ballen – og 3 – 1, som også ble sluttresultatet

Vi må ikke glemme at Elverum spilte mer enn halve kampen med 10 mann. Det skal imidlertid ikke frata guttene våre det faktum at de spile en meget god kamp, med en beundringsverdig innsats – både med og uten ball. Gjentatte ganger – selv på den ujevne gressmatta – fikk frammane med klikk-klakk-fotball og fine kombinasjoner vist at det kan bli morsomt å følge dem dette året.

Vi merker oss ellers at Florø måtte nøye seg med ett poeng i Oslo – 2 – 2 mot nyopprykkede Oppsal. Ikke uventet vant Grorud 1 – O borte mot Sotra. Alta vant 3 – 0 hjemme mot Mjølner i rundens nordnorske derby. Med 6 – 0 over Senja svekket ikke akkurat Åsane sitt kandidatur som opprykkskandidat. Det gjorde derimot Asker, med overraskende tap 1 – 3 hjemme mot Kjelsås. Mandag avsluttes runden med Bærum – Odd 2.