topp_banner

Presentasjon av Sotra SK

En breddeklubb med bred satsing på de yngre – sosialt, så vel som sportslig!

Sotra Sportsklubb holder til på øya Sotra i Fjell kommune i Hordaland, like vest for Bergen. Den må ikke forveksles med Nest-Sotra fra samme område, som spilte mot frammane for et par år siden og nå befinner seg oppe i OBOS-ligaen.

Sotra Sportsklubb er en stor fleridrettsforening som har sin historie tilbake til sommermånedene etter frigjøringen i mai 1945. Da ble Idrettslaget Øygard dannet. 2009 slo dette seg sammen med idrettslagene Foldnes og Brattholmen og dannet Sotra Sportsklubb. Navneskiftet gjorde slutt på forvekslingen med Fjells nabokommune i nord – Øygarden – noe som visstnok hadde skapt problemer for besøkende lag.

Regionens største idrettslag har imponerende ca. 2900 medlemmer og driver med fotball, håndball, basket, boksing, friidrett, turn og gymnastikk – samt en idrettsskole! 2013 åpnet flerbrukshallen Sotra Arena og i 2014 en overbygd fotballbane som rommer en full 11´er-bane. I disse dager innvies i tillegg en ny turnhall.

Sotra SK kan vise til et svært omfattende fotballtilbud for både gutter og jenter i alle årsklasser fra 6 år og oppover. Ja, klubben kan til og med skilte med tilbud som Veteraner 60 – men uten seriespill for disse.

Mens Sotra SK i håndball har erfaring fra 2. divisjon – både på herre- og damesiden – er det først i år klubbens fotballgutter får prøve seg på nivå 3. Følgelig er den et stort spørsmålstegn foreløpig. Vi skal imidlertid merke oss at laget i en treningskamp har slått ”storebror” Nest-Sotra 2 – 1. Ingen grunn til undervurdering av nykommeren i PostNord-ligaen, altså!

Hjemmebanen er Straume Idrettspark, som har kunstgress og tribunekapasitet til ca. 400 tilskuere. Publikumsrekorden er imidlertid på ca. 1500. Den ble satt så sent som i siste serierunde i fjor da Sotra møtte Fyllingsdalen. I likhet med Senja – Frigg i vår forrige presentasjon, var også dette en ren seriefinale, der begge lag hadde muligheten til opprykk. For Sotra var det nok med ett poeng, og kampen endte da også 1 – 1.

Det lengste laget har kommet i NM, er 2. runde. Der ble det i fjor sorti etter møte med Brann.

Sotra SK spiller i helblå drakter.