topp_banner

Oppsal – ny motstander 2019

Årets andre nye motstander!

I denne presentasjonen av frammanes motstandere skal vi nok en gang bevege oss inn til Oslo og en av hovedstadens drabantbyer – og et for oss nytt fotballbekjentskap. Navnet Oppsal kommer for øvrig fra det norrøne ” Uppsalir”, som betyr ”høytliggende gård”.

Oppsal har vært langt mer kjent for sine ballprestasjoner med hendene enn med føttene. Det er imidlertid ca. 40 år siden Oppsals håndballgutter herjet på toppen i norsk håndball og gjorde seg bemerket internasjonalt. Nå er det damelaget som fronter Oppsal i håndballens eliteserie – om enn ikke med samme suksess som klubbens gutter på 1970-tallet.

Mens håndballjentene flere ganger har vært i Larvik år får vi altså besøk av Oppsals fotballgutter for første gang. Et lag som rykket opp i 2. divisjon i fjor etter å ha vunnet sin avdeling i 3. div. overlegent.

Klubben har siden 2005 vært en selvstendig gruppe underlagt allianseidrettsforeningen Oppsal IF, som omfatter en rekke idrettsgrener og kan føre sin historie tilbake til 1911. Med sine ca. 1150 medlemmer er gruppa blant de største fotballgruppene i Oslo og har ca. 100 lag (!) påmeldt i ulike seriespill. Klubben har egne utvalg innen sport, klubbutvikling og arrangement og driver en klubbshop på dugnad. Oppsal IF Fotball ble i juni 2016 sertifisert som kvalitetsklubb på nivå 1 av Norges Fotballforbund.

Oppsal rykket opp i 2. div. i 2015, men som følge av ”slankingen” av 2. div. ble det med 10. plass på tabellen – Oppsals beste serieplassering til nå – direkte nedrykk igjen i 2016.
I fjor sikret laget seg igjen opprykk. Det skjedde på en meget overbevisende måte – med 68 poeng og hele 14 poeng foran lag nummer 2.

Hva så med laget  denne sesongen? I treningskampene ble det i januar seire over 3. div.-lagene Follo og Eidsvoll Turn med henholdsvis 3 – 0 (hjemme) og 3 – 1 (borte). I februar møtte Oppsal sterkere motstand i avdelingskollegene Asker, Elverum og Grorud. Det endte med tap mot førstnevnte og uavgjort i de to andre kampene. Det ble så en sterk 2 – 0 seier borte over KFUM, som overraskende rykket opp i OBOS-ligaen i fjor. Det bærer bud om at Oppsal slett ikke blir noen kasteball i sitt comeback 2. div.

Hjemmebanen er Trasop kunstgress. Den skal imidlertid rehabiliteres, og fram til august må Oppsal derfor spille hjemmekampene sine på KFUM-Arena. Tilskuerrekorden på Trasop er for øvrig 4142. Den ble satt i 1. runde i NM i 2010 mot Vålerenga. Oppsal har ennå til gode å nå 2. runde.

Laget spiller i helblå drakter.