topp_banner

Kjelsås Fotball – Klubben på ”Oslos tak”

Kjelsås er et boligstrøk med ca. 5000 mennesker ved Akerselva i bydelen Nordre Aker i Oslo. Her holder den andre Oslo-klubben i vår presentasjon av årets motstandere til.

Kjelsås Fotball er en avdeling av Kjelsås Idrettslag, som ble stiftet i 1913 – et av hovedstadens største fleridrettslag.  Den blir ofte omtalt som klubben på ”Oslos tak”. Den holder nemlig til øverst mot Nordmarka/ Lillomarka på platået over hovedstaden.

Kjelsås Fotball har aktive spillere helt nede fra 5-årsalderen opp til Old Boys.  Klubben har lag på både gutte- og jentesiden helt opp til seniornivå. Det er en omfattende satsing på yngrefotballen,  med forskjellige tilbud etter skoletid – og i ferier.

Kjelsås rykket i 1997 opp i 1. divisjon og spilte i 1998 for første gang siden begynnelsen av 1950-tallet på nivå 2 – etter i mellomtiden å ha vært helt nede i 5. divisjon. Laget gjorde da sin beste seriemessige plassering, med 3. plass og tap i kvalifisering til Eliteserien. Året etter kom Kjelsås for andre gang til 4. runde i NM, der det ble tap 3 – 5 mot Bodø/Glimt. 2001 endte imidlertid med nedrykk, og laget har siden befunnet seg i 2. divisjon.

 Det er en stund siden guttene våre møtte blåtrøyene fra Kjelsås. I 2011 ble det uavgjort 0 – 0 hjemme og tap med hele 0 – 5 borte.

Kjelsås spiller i blå trøyer og hvite shorts. Hjemmebanen er Grefsen stadion, som ble innviet i 1930. Den har nå kunstgress, som i 2014 erstattet et utslitt fra 2002. og en sitteplasskapasitet på 550.

Den offisielle tilskuerrekorden er på 3295, fra kvalifiseringskampen til Eliteserien mot Kongsvinger i 1998. Under en illegal fotballkamp mellom Skeid og Vålerengen i 1944 (under den tyske besettelsen under 2. Verdenskrig) skal det imidlertid ha vært 5 – 6000.