topp_banner

Åsane Fotball

Bergens representant i 2. div.

Åsane Fotball kommer fra bydelen med samme navn i Bergen – nord for sentrum. Den var tidligere en egen kommune og har nå ca. 41 000 innbyggere. Håndballaget Tertnes kommer for øvrig også fra Åsane – nærmere bestemt boligområdet Tertnes.

Fotballklubben er nå toppfotballdelen av Åsane Allianseidrettslag. Det ble stiftet i 1971 under navnet Åsane Idrettslag og i 1997 omdannet til et allianseidrettslag, som nå har 2 000 aktive utøvere – fordelt på 7 ulike lag.

I perioden 1989 – 1992 rykket fotballaget opp fra 4. til 1. divisjon. Der spilte Åsane fram til det ble nedrykk i 1996. Siden ble det – bortsett fra en gjesteopptreden oppe i 1. i 2002 – spill i 2. divisjon fram til vestlendingene i 2014 igjen sikret seg plass på nest øverste nivå. Der ble de fram til laget i fjor måtte gi tapt for overraskelseslaget KFUM i kvalifisering for å beholde plassen i OBOS-ligaen. Dermed møtes i år Fram og Åsane vel for første gang i seriesammenheng.

Den mest kjente spilleren på dagens Åsane-lag er den tidligere Brann-spissen Erik Huseklepp, som jo også har en rekke kamper med flagget på brystet bak seg. En våre gutter nok bør passe ekstra godt på! En annen å se opp for, blir nok Henrik Udahl – med juniorfortid i Vålerenga – som nylig signerte for Åsane. Han scoret 26 mål for Fana i 3.div. i fjor og var dermed mestscorende i de 4 øverste divisjonene!

I treningskamper har det blitt 1 – 0 og 1 – 2 mot Nest-Sotra og 0 – 3 mot Sogndal. Mot nyopprykkede avdelingskollega Sotra har det blitt uavgjort 2 – 2 og mot 3. div.-laget Fyllingsdalen seier 4 – 0. Ikke resultater som er egnet til å gi bergenserne noe soleklart favorittstempel i årets serie, men vi gjør nok klokt i å regne med dem i teten på tabellen. Treningskamper og seriespill er som kjent to forskjellige ting, og Åsane Fotball har nok ambisjoner om – og kapasitet til – å gjøre snarest mulig comeback opp i OBOS-ligaen!

Hjemmebanen er Myrdal stadion, som ble åpnet i 1995 og fikk kunstgress for et par år siden. Kapasiteten er ca. 2200 tilskuere.

Åsane Fotball spiller i oransje trøyer og sorte shorts.