topp_banner

Presentasjon av Grorud IL

Bydelslag med stor satsing på yngresiden

Grorud IL kommer fra bydelen med samme navn i Oslo. Idrettslaget ble dannet i mars 1918 og feiret i fjor følgelig 100 år. Det driver nå med – foruten fotball – også turn og tennis.

Grorud har ikke de store prestasjoner å henvise til på gress i norsk fotball – med spill på nivå 3 som høyeste arena. Innendørs har det imidlertid gått betydelig bedre for futsallaget, med spill og mesterskap på øverste nivå.

Klubben jobber meget bra på yngresiden, med stor aktivitet der. Grorud Il har lag i alle aldersklasser – fra 2010-årganger opp til Old Boys. Det tilbys også fysisk aktivitet for de yngste i form av en idrettsskole for barn fra 3 år (+ foreldre) opp til 8.

Grorud Idretts Fritids Ordning (IFO) er et tilbud Grorud IL har til barn fra 1. til 5. klasse. Hver dag etter skoletid samles de til fysisk aktivitet, med faste rutiner – inkludert felles måltid. En vanlig uke består av 2 rene fotballøkter og 3 med variert idrettsaktivitet. Så, selv om gultrøyene ikke har vært på toppnivå i norsk fotball, så må vel Grorud IL tilhøre landets fremste idrettslag når det gjelder satsing på og tilrettelegging for de yngste og breddeidretten?

I tiden 2002 – 2008 var Groruds fotballgutter med i samarbeidsklubben Groruddalen Ballklubb, som i tiden 2005 – 2008 spilte i 2. div. og hadde Greibanen som sin hjemmearena. Det ble så nedrykk til 3.div. og nedleggelse av samarbeidsklubben.

Grorud IL har etter opprykket i 2011 holdt seg i 2.div. Bortsett fra i 2012, har laget plassert seg trygt på øvre halvdel av tabellen – med poengsankingen de senere årene svært jevnt fordelt på hjemme- og bortebane. Ikke noe typisk hjemmelag, med andre ord! I 2012 møttes Fram og Grorud for første gang i seriesammenheng. Det endte med 3 – 1 til frammane her i Larvik og 0 – 0 i bortekampen i høstsesongen. I fjor var lagene igjen i samme avdeling. Da ble det tap for guttene våre i begge kampene: 2 – 4 i Framparken i vårkampen og 0 – 1 i bortekampen på høsten. Grorud endte til slutt på 3. plass.

Hva så med Grorud i år? Vi må vel regne med gultrøyene langt oppe på tabellen i år også, selv om laget ikke har imponert i treningskampene hittil: Seier 4 – 3 over Lørenskog IL, uavgjort 0 – 0 mot Oppsal og tap 0 – 2 mot Strømsgodset og 0 – 1 mot frammane.

Grorud spiller i gule trøyer og blå shorts. Hjemmebanen er Grorud match kunstgress.