topp_banner

Florø Fotball – Et nytt bekjentskap!

Florø Fotball kommer fra byen som er senter i Flora kommune, ytterst ved kysten i Sogn og Fjordane. Fram til de siste årene har vel Florø vært mer kjent som Norges vestligste by enn for sine fotballbedrifter. Florø fikk for øvrig bystatus i 1860 og var senter for sildefisket på 1800-tallet og i 1950-årene. Flora har flere ganger blitt kåret til landets triveligste bykommune!

Fotballklubben har sin opprinnelse i fleridrettsforeningen Florø Sportsklubb, som ble stiftet i 1912 . Våren 2007 startet Terje Rognsø et slags fotballakademi – som et tilbud  til spillere i de to klubbene Florø SK og Tempo. Det var starten på en utvikling som skulle bringe Florø ”fram i lyset på fotballkartet”!  Det tok ikke lang tid før klubben begynte å markere seg både på kretslag og aldersbestemte landslag.

2010 overtok Rognsø som trener for A-laget, som da spilte i 3. div. Året etter ble Florø SK og Tempo enige om en sammenslåing av fotballen. Dermed oppsto Florø Fotball, som nå visstnok har mer enn 1000 medlemmer. Et imponerende tall, med tanke på at byen Florø ikke har mer enn ca. 9 000 innbyggere

2013 ledet Rognsø klubben til opprykk i 2. div. – og i 2016 til nytt opprykk. 2017 ble historisk på to måter for Florø. I tillegg til debuten i 1.div. (OBOS-ligaen) – som endte med en 8. plass – kom Florø for første gang til 4. runde i NM. Der  ble det 0 – 1 borte mot eliteserielaget Kristiansund. Fjoråret endte imidlertid med nedrykk, og i år møter altså frammane for første gang Florø i seriesammenheng.

Florø Stadion

Hjemmebanen til Florø er Florø stadion, et kombinert anlegg for fotball og friidrett som er driftet av kommunen. Den er en del av et større idrettsanlegg med kunstgressbane og flerbrukshall. Hovedtribunen har kapasitet på 1370 sitteplasser. Publikumsrekorden på 2710 tilskuere er av nokså ny dato – nemlig fra høsten 2016 da Florø vant 2 – 0 over Nest-Sotra. Den seieren brakte for første gang Norges vestligste by opp på nest øverste nivå i norsk fotball.

Florøs trener og frontfigur siden 2010 – tidligere nevnte Terje Rognsø – ga seg som trener før denne sesongen. I likhet med flere andre lag i avdelingen, har Florø følgelig fått ny trener  denne sesongen. Det er Frode Nybø, som i fjor var trener for klubbens juniorlag. Av nye spillere kan nevnes svensken Johan Vennberg, som de siste sesongene har spilt for Kongsvinger i OBOS-ligaen. En annen er den danske angrepsspilleren Kasper Højvig Nissen, som kommer fra Sogndal etter i 2016-sesongen å ha scoret 18 mål for Nest-Sotra.

Florø har i skrivende øyeblikk spilt to treningskamper – begge borte og mot lag i 1. div. Den første endte med tap 1 – 4 mot Sogndal og den andre med 0 – 3 mot Aalesund.

Laget spiller i blå/sort-stripete trøyer og sorte shorts.