topp_banner

Elverum – Vår motstander i serieåpningen 13. april i Framparken

Elverum Fotball er en klubb i Elverum kommune i Østerdalen i Hedmark. Ca. 15000 av kommunens ca. 21000 innbyggere bor i tettstedet Elverum, som fikk bystatus i 1996. Klubben ble dannet i 1907 og er en del av Elverum Idrettslag – et allianseidrettslag som omfatter fotball, håndball, hopp, turn og svømming. Første kamp ble for øvrig spilt høsten 1907 mot Lærerskolen og endte 0 – 1. Klubben ble i 1909 meldt inn i NFF og begynte å spille i seriesystemet.

Mens håndballen har gjort Elverum internasjonalt kjent, har fotballen på sitt beste måttet nøye seg med spill på nest høyeste nivå i vår hjemlige serie. Beste plassering er 5. plass i 1. divisjon i 1992. De siste 20 årene har Elverum vekslet mellom spill i 2. og 3. div. – med et par ettårige gjestevisitter i 1.div. igjen: 2013 og 2017.

I fjor var Elverum etter nedrykket sammen med Fram i Post-Nord ligaen avd. 1. Laget var med i tetstriden mesteparten av sesongen, men ”raknet” mot slutten og havnet på en for dem skuffende 6.plass. Frammanes oppgjør mot dem ble for øvrig svært målrike: Tap borte med hele 0 – 7 på slutten av vårsesongen og storseier hjemme med 5 – 1 i siste serierunde.
Årsaken til det store spriket i prestasjonene behøver vel ikke gjentas?

Elverum Stadion har vært lagets hjemmebane siden åpningen i 1950 og har nå en kapasitet på ca. 2100 tilskuere. Publikumsrekorden er imidlertid på 4633 fra en kamp mot HamKam i 1991. Beste resultat i NM er 4. runde for to år siden.

Det mest kjente fotballnavnet som er knyttet til Elverum, er den senere landslags- og Liverpool-spilleren Stig Inge Bjørneby. Han startet sin fotballkarriere i den sort-hvite drakta før han i 1988 – 19 år gammel – forlot klubben og 4 år senere var å finne som proffspiller i England

Hva så med Elverum i år? I skrivende stund har laget spilt 2 treningskamper – begge bortekamper mot lag i OBOS-ligaen. Den første endte med tap hele 1 – 6 mot Raufoss i Raufoss Storhall og den andre med uavgjort 1 – 1 utendørs mot Kongsvinger på Gjemselund.

Elverum har ambisjoner om å kjempe i toppen i årets serie og blir nok å regne med på øvre halvdel av tabellen i år, også. Så spørs det om østerdølene står distansen ut bedre enn i fjor.