topp_banner

Bærum SK – en av årets motstandere

Bærum Sportsklubb hører hjemme i kommunen med samme navn, i den vestlige delen av Akershus. Nabokommunen til Oslo er med sine nærmere 120000 innbyggere Norges 5. største, befolkningsmessig.

Klubben ble stiftet i mars 1910, med navnet Grane Fotballklubb. Allerede i september samme år ble navnet endret til Grane Sportsklubb for også å kunne ta opp andre idretter.

Draktfargene var opprinnelig rødt og hvitt, men i 1911 ble de endret til gult og sort. I november 1945 slo Grane seg sammen med Sandvika Arbeideridrettslag  og Sandvika Idrettslag. Det nye navnet ble imidlertid ikke godkjent av Norges Idrettsforbund og ble endret til Idrettslaget Mode i desember 1946. Dette ble igjen endret i 1967 til det nåværende navnet – Bærum Sportsklubb

Klubben var i mange år en fleridrettsforening med hopp, langrenn, friidrett, ishockey, boksing, orientering, bandy, håndball og kappgang på programmet – i tillegg til fotballen. Nå er klubben tilbake slik den var fra starten – en ren fotballklubb.

Bærum Sportsklubb spiller hjemmekampene sine på Sandvika Stadion, som fram til 2010 het Kadettangen. Den skal visstnok ha en av landets beste kunstgressbaner. Tidligere var Nadderud Stadion hjemmebanen

Vidar Davidsen og Lars Bohinen er 2 kjente fotballnavn som startet sin spillerkarriere i Bærum Sportsklubb. Det var med førstnevnte som trener at Bærum i 1989 rykket opp i 2.div. og deretter opp i 1. Klubben var da kommunens ledende fotballag, inntil Stabæk overtok ”tronen” midt på 1990-tallet. 1994 ble det nemlig nedrykk til 2.div.igjen for Bærum Sportsklubb. Der har laget siden stort sett befunnet seg – bortsett fra 3 korte opphold i 1.div. Det siste endte med nedrykk i 2015.

Henrik Dahl – den daglige og sportslige lederen i Bærum SK – kan fortelle at klubben har en lang tradisjon med utvikling av gode spillere og, ikke minst, trenere. Som eksempler på dette av nyere dato nevner han på spillersiden Simen Juklerød (Royal Antwerpen), Marius Lundemo (Rosenborg) og på trenersiden Morten Tandberg. Sistnevnte har vært i trenerteamet til Kjetil Rekdal både i Vålerenga og Start.

2016 og i fjor spilte Bærum i samme avdeling som frammane – med mager poengsanking for våre gutter. Etter 2 ettmålstap for 3 år siden, ble det hele  0 – 5 i Bærum i fjor under det mye omtalte skademarerittet vårt på slutten av vårsesongen – før frammane fikk en etterlengtet revansje i Framparken med 2 – 0 under den vellykkede snuoperasjonen.

De 2 siste sesongene har nok vært en skuffelse for gultrøyene – med plassering på nedre halvdel av tabellen. Ambisjonene er nok høyere hos laget som for 4 år siden spilte i 1. div. Hva så med Bærum SK i år?

Ikke ukjente Jan Derek Sørensen har overtatt som trener for A-laget. Oslogutten debuterte for Lyn med spill i Tippeligaen i 1992 og fram til sin avslutning på toppnivå – med Bodø/Glimt

i 2009 – hadde han ca. 300 toppseriekamper og 21 A-landskamper bak seg, Siden 2015 har han vært trener for Bærums juniorer og debuterer nå altså som trener på et høyere nivå.

Blant Bærums nye spillere i år er en tidligere Fram-spiller – Christian Bwamy – som vendte tilbake til Follo. etter 2017-sesongen.