topp_banner

Intervju med Roger Iversen

Roger Iversen – ny hovedtrener Fram Fotball A-lag.

Fram Fotball ønsker Roger Iversen hjertelig velkommen til klubben, og oppstart på en spennende 2019-sesong.

I den forbindelse benytter vi sjansen til noen spørsmål

Hva er ditt inntrykk av klubben så langt?

Etter alle problemer som ble markedsført rundt klubben i 2017/2018, var jeg nok litt usikker på hva jeg gikk til.

MEN etter mine første møter med engasjerte grupper som Sandloppa, Eldres og ikke minst nytt styre og mange som har engasjert seg i og rundt klubben ser dette veldig spennende ut, og FRAM LEVER, det er det ingen tvil om.  Jeg må også nevne de ansatte i Fram, det er alltid superhyggelig å ta en tur innom de nye kontorene i hallen for en kaffe, eller bare en prat

Din bakgrunn som spiller/trener?

Spillerbakgrunn:  Debuterte på A-laget til Sandefjord Ballklubb i 1983/84 (tror jeg….) Spilte der i 2 div frem til 90, da jeg hadde et kort opphold i Frigg i 1 div. Dro tilbake til SB på sommeren 1990, og spilte der frem til 96. Jeg røyk dessverre korsbåndet i 94, og var ute i nesten 2 år. 1996 dro jeg til Godset i Eliteserien, men mitt dårlig kne gjorde det vanskelig og dro hjem på sommeren 96.

Spilte de neste årene frem til 98 i SB. La opp i 98 da Sandefjord Fotball ble stiftet.

Ble totalt ca 150 kamper i dagens OBOS og litt flere i det som er dagens 2 div. før skader gjorde at jeg måtte legge opp. Hadde flere tilbud fra klubber på øverste nivå i Norge, og også et par muligheter fra utlandet.

Trenerbakgrunn: Vært trener i 22-23 år. Men jobbet aller mest spillere i alderen 16-19 i Sandefjord Ballklubb. Sesongen 16,17 og 18 hadde jeg ansvaret for A-laget til Halsen, samtidig som jeg tok A-lisens. (trenerutdannelsen min). Dette var 3 supre år, som igjen har gitt meg lysten på å bli topptrener en dag.

Erfaring/møter med Fram Fotball som spiller

I min tid som spiller for Sandefjord Ballklubb ble det spilt mange viktige matcher mellom Fram og SB. Resultatene svingte vel litt begge veier i løpet av de årene vi møttes, men for en Fram-supporter kan jeg tenke meg at oppgjøret i 89 står høyt på lista over det som smaker best. Fram vant 5-0 i nest siste kamp og ledet serien. Jeg husker nok best bilde fra E-18 etter siste kamp samme år, med skilter som viste 2 div ned til høyere og 1 div rett frem. Alle som husker denne 5-0 kampen husker også at det var SB som rykket opp en uke etterpå…. Som spiller var det alltid litt ekstra å spille mot Fram, på Fram, publikum var patrioter på en litt annen måte i Larvik, som gjorde disse kampene viktige.

Dine ambisjoner som trener?

Jeg har jobbet 100% med fotball de siste 5 årene. Jeg har, som jeg har skrevet tidligere, vært trener i mange år, men etter at jeg tok over Halsen, og fikk min A-lisens på plass, har også lysten på å se hvor langt jeg kan komme, vokst enormt. Jeg tenker mye fotball, og gir ALLTID, alt av meg selv i en jobb. Derfor vil jeg jobbe steinhardt  for å bli trener på øverste nivå i Norge innen 3-5 år, og gjerne i Fram……..

Tanker om Postnord-ligaen og motstandere 2019?

Mine første tanker om avdelingen er at det blir moro !!! Jeg er ikke så veldig opptatt av hvem og hva vi møter, men dersom jeg absolutt skal mene noe, tror jeg det blir en veldig jevn avdeling.  Det ser vel ut som de har satt de fleste av klubbene med mest penger i samme avdeling, noe som KAN tyde på at topplagene i avd 1 kanskje er litt bedre enn topplagene i avdeling 2, MEN at avdeling 2 (Fram sin avd) kan bli meget jevn.

Vi må ut på 3 flyreiser til Nord-Norge som selvfølgelig er en kostbar sak, i tillegg til et par-tre turer til Vestlandet.  Dette er utfordringer vi  må løse, og totalt sett gleder jeg meg sinnsykt til det hele starter.

Dine tanker om Fram sitt A-lag sesongen 2019?

Pr utgangen av januar har vi 14-15 spillere inne. Dette er unge, gode spillere som har et stort ønske om å utvikle seg til spillere på høyeste nivå. Spillere som Fredrik Dahl, Sindre Osestad, Jonas Pereira blir utrolig spennende å følge utviklingen til, samtidig er det flere navn i samme alder som kunne vært nevnt. Vi leter fortsatt tålmodig eter 2-3 litt mer rutinerte gutter, og her har Ørjan Berg Hansen og Jostein Jensen god kontroll på hva som rører seg, og jeg er helt sikker på at vi får en god stall i løpet av februar.

Fram er ikke i en situasjon der vi kan konkurrere med de beste klubbene på lønn mm, og må derfor være gode på andre ting. Dette skal vi klare og som tidligere år, må vi fortsette å utvikle unge spillere så godt vi kan.

Vi har en sulten gjeng som trener mye og hardt om dagen og jeg gleder meg veldig til å se gutta i aksjon utover vinteren og våren, og ikke minst når vi kommer til seriestart.

Våre nabobyer Sandefjord og Skien spiller i høyere divisjoner, hva mener du skal til for at Larvik skal ta steget opp til Obos/Tippeligaen?

Her er det sikkert veldig mange som mener mye, men jeg tror på stabilitet og kontinuitet over tid for å lykkes. Dette gjelder selvfølgelig ikke bare på sport, men i HELE klubben. Vi må ha stabile økonomiske rammer å forholde oss til, vi må ha stabile folk i «styre og stell». I tillegg må vi ha et anlegg som hører hjemme i riktig nivå, og da vet alle Framfolk hva jeg tenker på håper jeg.

Rent sprtslig tror jeg ikke det skal så mye til å løfte laget et hakk. Det er jevnere mellom avdelingen enn noen gang, men det handler om å skaffe frem rammer som gjør at vi kan stabilisere oss på neste nivå.

Jeg kunne skrevet MYE mer om dette i forhold til utviklingsavdelinger, samarbeid i Larvik mm. Men tror jeg lar det være med kortversjon rundt dette i dag.

Jeg avslutter denne runden med å si at jeg håper å se mange av våre lesere på kamper utover vinter og våren. Engasjementet internt i klubben er veldig bra om dagen, og vi håper nå også at Larviksfolket generelt vil følge oss tett fremover.