topp_banner

Foran en ny fotballsesong

Vi står foran en ny, spennende fotballsesong – med stort sett gamle bekjente på motsatt banehalvdel. Fire nye bekjentskaper blir imidlertid Florø – fra Norges vestligste by – Åsane og Sotra fra Hordaland  og Oppsal fra drabantbyen i Oslo. Sistnevnte har hittil først og fremst gjort seg bemerket i håndball.

Av Leiv Harald Bakke, 10. januar 2019

Reisemessig blir det et mer krevende år enn i fjor, med flere langturer: 3 til Nord-Norge (Alta, Senja og Mjølner) og 3 til Vestlandet (Florø, Sotra og Åsane). Bortsett fra Elverum 27 mil fra Larvik, ligger de øvrige lagene innenfor grei rekkevidde – også for oss supportere, med Oppsal som lengste tur, 14 mil unna.

Sportslig virker det som om frammane har kommet i den – for oss – beste avdelingen. Vi slipper å møte klubber som Fredrikstad, Hødd og Bryne. På den annen side har vi i vår Post-Nord ligaen avd. fått 2 av de 3 lagene som rykket ned fra OBOS-ligaen : Florø og Åsane.

Det er selvsagt altfor tidlig å si noe om styrkeforholdet lagene imellom, da mye sikkert kommer til å skje på spillerfronten fram til seriestart 13. april. Vi kan vel imidlertid regne med at Asker, Grorud og Alta vil være med å kjempe i teten sammen med de 2 nevnte nedrykkede OBOS-lagene.

Hva så med guttene våre? Fjoråret ble ødelagt av rekordmange skadefravær, men en glimrende siste del av høstsesongen – ikke minst takket være Mac – berget plassen og ga forhåpninger foran årets sesong. Mac har – dessverre for oss – men selvsagt forståelig nok,

takket ja til Strømmen og spill i OBOS-ligaen. Så det er bare å takke ham for innsatsen i Fram-trøya og ønske ham lykke til i sin gamle klubb!

I øyeblikket ser det ut til at vi kan beholde mesteparten av høstens spillere, og med flere nye spillere på vei inn kan vår nye trener Roger Iversen få et spennende lag til seriestart.

Så får vi bare inderlig håpe at han unngår tilsvarende skademareritt som Petter Belsvik fikk med spillerstallen i fjor! Likeledes får vi håpe at gresset i Framparken unngår fjorårets tilstand, slik at det igjen kan presenteres fra sin beste side og i bokstavelig forstand danne grunnlaget for fin og underholdende fotball.

Som i fjor, vil vi ukentlig fram til seriestart alfabetisk presentere lagene guttene våre skal møte. I mellomtiden får vi håpe på minst mulig avgang og mest mulig tilgang på spillere i Fram-drakta og samle oss i håpet om en fin sportslig sesong for frammane!