topp_banner

Strålende avslutning på sesongen!

Først, la dette være sagt! Det var langt fra noe B-preget Elverum-lag guttene nedsablet i Framparken lørdag. Med 2 unntak, var det samme lag som for 3 uker siden vant 3 – 0 over Fredrikstad – i plankebyen! Derfor, all honnør til guttene våre, som virkelig avsluttet sesongen med stil ! Med flotte scoringer og gjentatte ganger spill fra øverste hylle – både lagmessig og individuelt. Bare så synd at det i det sure været ikke var flere enn ca. 220 som fikk se at det virkelig kan spilles fin fotball her i byen også!

Av Leiv Harald Bakke, 28.10.2018

På Elverum spilte for øvrig en gammel kjenning i Fram-drakta fra vårsesongen i fjor – Ulrik Gaare Balstad.

Det var ikke gått mer enn 40 sekunder da Mame – etter et fint framspill av Sindre Osestad – ble felt innenfor 16-meteren. Mac – Årets spiller i Larvik og vår toppscorer – satte straffesparket sikkert i mål og 1 – 0 i Framparken.

I 4. min. var frammane  etter flott spill nær ved å doble ledelsen, men keeper reddet avslutningen fra Mame. Dobling ble det imidlertid i 10. min. Vi fikk frispark  på ca. 18 meters hold. Vanligvis har det jo vært Mac som har vært eksekutør, men denne gang var det Shadi som fikk prøve seg. Det gjorde han med stil – et flott frispark i motsatt hjørne. Dermed 2 – 0.

Da vi rundet halvtimen, fikk Elverum sin første store  sjanse – med en markkryper fra langt hold fra sin og avdelingens toppscorer – Jonas Enkerud –  som passerte like utenfor motsatt stolperot. I 43. min. fikk Elverum så en ny sjanse til redusering da en av hvittrøyene fikk stå alene innenfor 16-meteren. Han fikk imidlertid ikke til en skikkelig avslutning, og dermed kunne frammane gå til pause med en fullt fortjent 2 – 0 ledelse etter å ha dominert kampens første halvdel.

Etter pause kom Alf Øyvind Aslesen inn for Mats. Frammanes første scoring hadde kommet meget raskt , men de åpnet 2. omgang med en enda raskere! Allerede etter 30 sekunder var det 3 – 0 i Framparken ved Singh, og måten han gjorde det på, var typisk for frammanes innsats. Han mistet først ballen innenfor 16-meteren, ga seg imidlertid ikke, gjenerobret den og sendte den  i nettmaskene.

Etter et skudd i tverrliggeren i 52. min. og heading like utenfor i 54., fikk gjestene så en redusering i 57. min.  fra kort hold. Etter en periode med litt Elverum-press, var det så i 69. min. klart for mer jubel i Framparken. Henrik klinket til på volley fra ca. 20 meters hold etter en corner – og 4 – 1!

Kvarteret før ordinær tid kom Stian Lønne Dyngeland og Délégue Lukungu inn for henholdsvis Shadi og Singh. Frammane hadde god kontroll, selv om Kenneth i 78. min. for første og eneste gang i kampen måtte ut i full strekk for å stoppe en sjanse for gjestene. 2 minutter på overtid fikk så Stian ballen innenfor 16-meteren etter fint angrepsspill og sørget for en flott avslutning på kampen – og sesongen – med 5 – 1.

De andre kampene: Moss – Asker: 1 – 1, Hønefoss BK – Stabæk 2: 2 – 1, Odd 2 – Nybergsund IL Trysil: 1 – 1, Mjølner – Grorud 1 – 2, Bærum – Raufoss: 3 – 2 og Fredrikstad – Alta: 4 – 1

Det betyr at Nybergsund IL Trysil rykker ned i 3. Siv. Sammen med Hønefoss BK og Stabæk 2. Raufoss rykker direkte opp i 1. div. mens Fredrikstad må spille kvalifisering. Det blir i første omgang mot KFUM – toeren fra avdeling 2.