topp_banner

Scoring på overtid!

Sjelden har en scoring skapt slik lettelse som i Framparken mandag ettermiddag, men så var den kanskje avgjørende når status skal gjøres opp om 3 uker!

Av Leiv Harald Bakke, 09.10.2018

Men la oss først ta helgens kamper av betydning for oss i kronologisk rekkefølge:
Lørdag falt den første brikken på plass da Nybergsund IL Trysil – Fredrikstad endte 0 – 2, uten at rødbuksene imponerte.
Søndag falt neste brikke tilfredsstillende på plass, da Moss helt på slutten utlignet til 3 – 3 borte mot Stabæk 2. Samtidig vant serieleder Raufoss hele 6 – 1 hjemme over Hønefoss.

Dermed var det opp til frammane i mandagens kamp å sørge for en luke ned til nedrykksplass. De åpnet da også kampen best og presset gjestene de første minuttene – men uten å skape noen store målsjanser. Det gjorde imidlertid Odd 2 i 5. min. da Mame med en heading til corner avverget en farlig mulighet . Etter noen hektiske minutter med Odd-press foran målet vårt, fikk frammane i 8. min. – etter fint spill –SIN første store målsjanse ved Singh.
Omgangen ble ellers nokså jevnspilt, der vel gjestene hadde de farligste sjansene – og frammane de fleste. Våre vel to største kom i 18. min. etter flott forsering av Singh på venstrekanten og innlegg foran mål, der Mame var svært nær å putte ballen i nettmaskene – og i 35. min. med en heading av Mame i stanga etter corner. I 40. min. måtte så Kristoffer dessverre gi seg etter å ha fått seg en skade noen minutter tidligere og ble erstattet med Henrik Byklum.
Uavgjort ved pause var vel OK etter det som hadde skjedd på banen.

Guttene våre åpnet også best etter pause. I 48. min. var Mac svært nær scoring da markkryperen hans fra skrå vinkel innenfor 16-meteren strøk utsiden av motsatt stolpe. Spillet jevnet seg så ut i en omgang der det skjedde lite spennende foran mål i løpet av ordinær spilletid – bortsett fra en stor dobbeltsjanse for frammane i 73. min. En høy, presis ball fra Mats havnet hos Mame i fin posisjon ved 16-meteren. Han kom seg imidlertid ikke fri til avslutning og sendte ballen til Mac, som dundret den like på keeper.
Det så ut til å gå mot 0 – 0 og fortsatt nærkontakt med nedrykksstreken da det hele ble avgjort i det andre minuttet på overtid. Mats var nok en gang servitør fra midtstreken med nesten en blåkopi av sitt tidligere nevnte framspill. Mac ga alt i kamp med gjestenes forsvar og satte helsa på spill med et hodestøt. Sekundet etter ble han nemlig meiet ned av en Odd-keeper på «bærtur». Sistnevnte avsluttet nemlig en mislykket utrusning med å hoppe fram med kneet høyt løftet i et forsøk på å komme Mac i forkjøpet på ballen. Der kunne dommeren godt ha trukket fram det røde kortet for farlig spill, eller hva?
Mac havnet som følge av dette på ryggen i det grønne, mens ballen spratt innover mot mållinjen. En Odd-spiller spurtet fortvilet for å stoppe den, men forgjeves. Like etter blåste dommeren av kampen. Dermed 1 – 0 til frammane – ikke ufortjent, da det var guttene våre som ville mest på slutten av dette viktige oppgjøret!

Dermed har Fram – i tillegg til å ha passert Odd 2 – en luke på 5 poeng ned til Nybergsund IL Trysil (grunnet målforskjellen) og 7 til Stabæk 2.
Seieren skrinla også de teoretiske mulighetene for Hønefoss til å overleve i 2. div.. Klubben som for bare 5 år siden spilte i Tippeligaen, blir dermed å finne på nivå 4 neste år.

De andre resultatene denne serierunden: Lørdag: Grorud – Asker: 2 – 1 og søndag: Elverum – Mjølner: 1 – 3 og Bærum – Alta: 3 – 0.