topp_banner

2. div. i Larvik også i 2019!

Det ble altså en gledens dag allerede lørdag, som gjør at vi kan puste lettet ut og guttene se fram til de to siste kampene uten noe som helst press på seg!

Av Leiv Harald Bakke, 15.10.2018

Kampen går ikke inn i historien blant årets mest velspilte og sjanserike i Framparken. Det var imidlertid 2 gode lag som møttes, og med et spill som stadig bølget fram og tilbake. Direkte farlig foran mål ble det imidlertid bare et par ganger i hver ende av banen i løpet av 1. omgang.

Frammanes første store sjanse kom på et flott langskudd av Singh, som Bærums keeper måtte ut i full strekk for å slå til corner.  Minuttet etter var også gjestene nær nettkjenning, men en beinparade av Kenneth hindret baklengs.

I 36. min. ble Mame felt innenfor 16–meteren – og dermed straffespark. Det satte Mac sikkert i mål og 1 – 0 på lystavla i Framparken. I 44. min var Bærum igjen farlig frampå, men guttene våre kunne gå til pause med ledelse etter en jevnspilt omgang.

Etter pause åpnet gjestene best, men det var frammane som hadde omgangens første store sjanse. I 51. min. havnet nemlig en heading av Mame i underkant av tverrliggeren og ned på – men ikke over – målstreken. Der var vi centimetere – for ikke å si millimetere – fra 2 – 0.!
I 63. min. kom Henrik Byklum inn for Kristoffer og 7 minutter senere Marcin Jacek Pietron for Singh. Det siste  kvarteret klarte guttene våre å koblet et grep på gjestene, som nå stadig ble presset over på defensiven. I 77. min. fikk Sindre en kjempesjanse innenfor 16-meteren, som keeper reddet. 2 minutter senere headet han like utenfor – før Shadi i 81. min. med et flott langskudd  sørget for 2 – 0 .
I 90. min fikk Stian Lønne Dyngeland – som 4 minutter tidligere hadde kommet inn for Mame – en stor sjanse til å øke ledelsen  da han kom alene igjennom, men keeper reddet.

Til stor jubel blåste så dommeren av kampen – med en fortjent seier til frammane. Odd 2 – Raufoss ble avsluttet en time senere. Der vant serielederen 3 – 2 takket være et straffespark rett før slutt.
Dermed ble det enda mer jubel her i Larvik, da vi med dette resultatet allerede nå var sikret fortsatt  spill i 2.div. neste år. Odd 2 og Nybergsund IL Trysil møtes nemlig i siste runde. Lagene kan derfor ikke få nok poeng til at begge kan  passere oss på tabellen!

De andre kampene: 
Moss – Grorud: 1 – 1
Asker – Alta: 0 – 1
Mjølner – Nybergsund IL Trysil: 2 – 2
Fredrikstad – Stabæk 2: 5 – 0
Hønefoss – Elverum: 3 – 2